Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cavalerii Templieri la Alba Iulia. Dan Sabău patronul Grup Corint a amenajat o ”Comanderie” la Traseul Celor Trei Fortificații

Publicat

Cavalerii templieri din România s-au întâlnit, sâmbătă, la Alba Iulia. La chemarea „Prioratului Transilvania” au răspuns circa 100 de cavaleri templieri, membri ai Ordinului Suprem Militar al Templului. Ei au participat la o procesiune în Cetatea Alba Carolina, după care au avut o întâlnire cu caracter organizatoric.

Procesiunea s-a desfăşurat la Catedrala Ortodoxă, unde templierii au fost binecuvântaţi de Arhiepiscopului Andrei Andreicuţ, după care s-au deplasat la Catedrala Romano-Catolică, pentru a depune o coroană de flori la mormântul lui Ioan de Hunedoara, fost cavaler templier. La Alba Iulia, cavalerii templieri au în incinta Traseului Celor Trei Fortificaţii o Comanderie ce poartă numele ” Iancu de Hunedoara”. Printre participanţii la procesiune s-au aflat Dan Sabău – preşedintele Grup Corint, Cosmin Suciu – mareşal al Prioratului Transilvania – director la „Grup Corint” şi primarul Mircea Hava, care a fost prezent pe toată perioada desfăşurării manifestărilor. Grup Corint este firma care a concesionat, printr-un contract de asociere, zona denumită Traseul celor Trei Fortificaţii, unde a fost amenajată Comanderia templierilor Iancu de Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate