Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Caz teribil în Alba: 100 de oi au murit, iar un bărbat a ajuns pe ATI, după ce a spălat ovinele cu un antiparazitar

Publicat

În jur de 100 de oi au murit și un bărbat din Alba a ajuns în spital după ce ovinele au fost spălate cu o substanță chimică puternică, un antiparazitar. 

Este vorba despre Diazinol, un concentrat antiparazitar de uz extern ce se recomandă pentru prevenirea şi tratamentul scabiei produs de căpuşe, păduchi, purici şi alte insecte la bovine, ovine și caprine. 

Incidentul s-a petrecut în satul Meșcreac din comuna Rădești, județul Alba, în data de 9 iunie.

Cazul a fost detaliat pentru reporterii alba24.ro de Ioana F. fiica gospodarului care deținea animalele. Ovinele aparțineau tatălul ei. Femeia a mers alături de soțul ei pentru a deparazita animalele.

Acesta a precizat cum s-a întâmplat totul. În data de 9 iunie alături de soțul ei au început să spele animalele. Într-un bazin care avea în el în jur de 2000 de litri de apă au turnat doi litri din substanța Diazinol.

Cum au spălat oile

Bărbatul de 31 de ani a intrat în bazin. Apoi, animalele erau bagate și ele în bazinul cu pricina, iar bărbatul le întorcea și le spăla. Mai exact se asigura că animalele iau contact în totalitate cu apă.

La scurt timp, animalele au început să moară. În două ore, în jur de 100 de capete de bovine au murit după ce au luat contact cu apa din bazin.

Însă i s-a făcut rău și bărbatului care se afla în bazin, a explicat soția sa, pentru reporterii alba24.ro.

Acesta a fost dus de urgență la spital, prima dată Spitalul din Aiud, iar apoi a fost transferat de urgentă la secția ATI a Spitalului din Alba Iulia.

Bărbatul a stat câteva zile la ATI. Acesta a avut căile respiratorii afectate, probleme la stomac, însă starea de sănătate s-a ameliorat.

Între timp s-a întors acasă. Femeia a explicat că această procedură era realizată și de tatăl ei, care a deparazitat oile ani la rând în bazinul în cauză, însă până în acest an nu au existat probleme.

Explicațiile DSVSA Alba

Dragoș Suciu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba a explicat pentru alba24.ro cum se folosește soluția în cauză. În primul rând, cantitatea de doi litri de Diazinol se diluează în minim 5000 de litri de apă. Adică dublu de cantitatea folosită de cei care au vrut să deparaziteze oile.

În al doile rând, bărbatul în cauză nu trebuia să intre în bazinul cu apă și să ia contact cu soluția.

Însă cel mai important, deparazitarea se face cu îndrumarea unui medic veterinar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    miercuri, 19.06.2024 at 18:20

    O fetita este inca in coma dupa ce batranii au spalat-o pe cap cu deparazitar pentru oi, alt copil a murit dupa ce a inhalat azi au murit sute de oi si domnul a ajuns la spital. Baietii de la mediu si protectia consumatorului nu se sesizeaza? Ce faceti fratilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax