Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ce echipament folosesc jandarmii montani din Alba, atunci când intervin în misiuni de salvare sau căutare

Publicat

Jandarmii montani sunt prezenți la posturile montane pentru a interveni în caz de nevoie în misiunile de salvare, căutare a persoanelor dispărute sau rănite în munți. 

Aceștia, de regulă intervin alături de echipajele de Salvamont. La fel ca și orice alt departament al Jandarmeriei, jandarmii montani au un echipament special pentru fiecare intervenție. 

Prezenți miercuri, 5 aprilie, în Piața Cetății din Alba Iulia, jandarmii montani din Alba au avut expus echipamentul de intevenție.

Aceștia sunt dotați cu schiuri, clăpari, rucsaci de prim ajutor, ustensile pentru zonele montane, hamuri de alpinsim, coardă de alpinism, dar și o targă ușoară pentru extragerea victimelor.


De asemenea targa se poate utiliza și la extragerea victimelor pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterului.

De cele mai multe ori, jandarmii montani intervin în misiuni în care sunt anunțate victime cu diverse fracturi. Pentru intervențiile în aceste cazuri chiar au la dispoziție un rucsac cu atele pentru prim ajutor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax