Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ce se află în trusele criminaliștilor, cei care ridică probe după o infracțiune. Explicațiile polițiștilor de la IPJ Alba

Publicat

Polițiștii criminaliști sunt printre primii care ajung la fața locului, imediat după ce a fost raportată o infracțiune. De la un accident rutier și până la locul unei crime, criminaliștii sunt cei care documentează evenimentul și ridică probe de la fața locului. 

Este meserie făcută pentru polițiștii cu un psihic puternic dar și cu un stomac de fier, deoarece aceștia sunt puși să lucreze în locuri greu de imaginat. 

De la locul unei crime și până la zona în care s-a produs o tragedie, aceștia văd de cele mai multe ori, adevărate orori.

Tot timpul, după ei, cară mai multe truse în care se află mai multe ustensile cu care aceștia ridică probe de la fața locului.

Cu ocazia Zilei Poliției, eveniment ce a avut loc recent, reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Alba au explicat pentru alba24.ro ce se află în trusele criminaliștilor.

Este vorba despre trusele pe care le folosesc cu ocazia cercetării la fața locului. Spre exemplu o trusă este echipată cu prafuri, soluții și pensule special concepute pentru a preleva amprentele de pe diverse suprafețe.


O altă trusă este plină de diferite lanterne cu lumini speciale, lumini UV, care îi ajută pe criminaliști să vadă diverse urme care nu se pot vedea cu ochiul liber, dar care sub o anumită lumină devin vizibile.

Probabil este și cel mai cunoscut element din trusa criminaliștilor, deoarece apare foarte des în serialele sau filmele TV în care este relatată activitatea polițiștilor criminaliști.

De asemenea mai au o trusă cu unelte, care poate fi confundată foarte ușor cu o cutie cu scule a unui meșter. Este vorba despre o trusă care conține de la șurubelnițe și până la rulete de măsurat, fiecare instrument fiind folositor pentru a preleva o anumită urmă.

Spre exemplu dacă criminaliștii cercetează o intrare prin efracție și butucul unei uși a fost forțat, aceștia trebuie să ridice butucul respectiv pentru a fi analizat iar pentru a face acest lucru au nevoie de scule.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dincă

    sâmbătă, 01.04.2023 at 11:22

    Experiență zero la prezentare , măcar iasă la pensie mai iute 😂

    Frumoasă meseria de slugă , Trăiască hoții din guvern 😜

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax