Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ce se va întâmpla cu facturile românilor după perioada de plafonare. Primele explicații ale ministrului Burduja

Publicat

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat luni la Alba Iulia că românii nu vor plăti facturi mai mari la iarnă.

El a explicat totodată care este, în linii mari, strategia post-plafonare a facturilor, după 1 aprilie 2025. 

”Fiecare român plătește un preț maxim reglementat, știți foarte bine, 0,68, un leu, 1,3 lei în funcție de nivelul de consum… La fel se va întâmpla și în iarna aceasta, deci nu vor fi facturi mai mari față de anul trecut” a spus Burduja.

El a adăugat că facturile sunt plafonate prin lege până la 1 aprilie 2025.

În lipsa unor măsuri de pregătire a liberalizării pieței de gaze corespunzătoare, aceste potențiale creșteri le vor achita direct consumatorii. Detalii AICI.

Ce se va întâmpla cu facturile românilor după perioada de plafonare

Întrebat de reporterul Alba24 dacă Guvernul are o strategie post-plafonare și dacă da, care este, Sebastian Burduja a spus că ”la asta lucrăm”.


”Noi acum pregătim perioada de după 1 aprilie. Ce înseamnă asta? Noi am făcut niște simulări. Pentru românii care plătesc astăzi 1,3 lei, de fapt plătesc sub plafon ați văzut că furnizorii s-au dus mai jos, cel mai probabil facturile vor fi mai mici.

Pentru românii care plătesc acel 0,68 de lei, deci au un consum lunar sub 100 de kwh pe lună, vom găsi măsuri țintite pentru cei care sunt vulnerabili, cei care au într-adevăr nevoie de sprijin, pentru că în momentul acesta, un apartament din Primăverii (cartier de lux al municipiului București – n.red.) din centrul Bucureștiului, poate este gol, beneficiază de acea subvenție, ca și un apartament dintr-o comună din județul Alba unde o familie cu 3 copii se chinuie să facă economie la curent, ceea ce nu este în regulă.

Și atunci vom face ce au făcut toate statele europene. Au țintit măsura de sprijin pe nivelul socio-economic al gospodăriei. Asta trebuie să facă și România” a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. lulu

    luni, 19.08.2024 at 14:42

    pai da, ca sa ne aduceti pe toti la acelasi nivel de trai indiferent de cat te stradui sa castigi mai mult ca altii, astfel incat sa ai o viata mai buna.Tu cu un copil la oras si cu venituri medii pe familie cu joburi in medie de 10 ore/zi, sa platesti mai mult ca cel de la sat cu 3 copii, care sta in ajutor de somaj sau asisati sociali, ca ei provin din medii defavorizate…varianta comunista dar asta mai moderna, nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate