Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO: Ce spune primarul Gabriel Pleșa despre traficul și accidentele frecvente din Alba Iulia, după lucrările de infrastructură

Publicat

La Alba Iulia au fost finalizate și recepționate patru din cele cinci tronsoane de mobilitate, prin care au fost modernizate principalele arterele din municipiu. Cu toate acestea, în ultima perioadă au fost semnalate frecvent accidente rutiere, iar unii dintre cetățeni spun că în oraș e „ziua și accidentul”.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, softul care va gestiona întregul sistem cu semafoare inteligente urmează să fie pus în funcțiune abia după recepția ultimului tronson, respectiv cel de pe B-dul Încoronării, din zona Cimitir. Edilul a precizat că în prezent semafoarele funcționează simplu, cu timpi, pentru a fi protejați pietonii. 

YouTube video

„Situația stă în felul următor: din cinci tronsoane de mobilitate noi am recepționat patru. Urmează al cincilea, cel care ar fi fost gata dacă în șase luni de zile nu stăteam după soluția tehnică pentru dublarea conductei pluviale din zona Cimitirului.

Vestea bună este că constructorul s-a mișcat bine, iar la sfârșitul săptămânii, joi și vineri, este programat stratul de binder și după aceea stratul de uzură. Zic eu, în două săptămâni putem recepționa și acest ultim tronson.

În momentul în care am recepționat și acest ultim tronson, practic suntem aproape gata cu toate echipamentele montate, cu toate camerele, cu toți senzorii, pentru darea în folosință a ultimului contract semnat care se numește managementul de trafic. Pe înțelesul tuturor, acel soft care coordonează aceste semafoare inteligente.

În momentul în care avem acest soft, el va coordona în baza unor senzori toate semafoarele între ele. Eu sunt convins că soluția este bună”, a precizat primarul Gabriel Pleșa, pentru Alba24.

Primarul Gabriel Pleșa, despre gestionarea traficului în Alba Iulia

Primarul a explicat situația actuală privind gestionarea traficului în Alba Iulia. Având în vedere că sistemul de management al traficului nu este încă dat în folosință, semafoarele funcționează acum pe un mod simplu, cu timpi.

„La această oră noi am fost nevoiți să dăm drumul la semafoare simplu, cu niște timpi totuși care se reglează și s-a întâmplat următorul fenomen. În prima fază am dat drumul la toate și s-a constatat că nefiind coordonate se formează cozi. Le-am lăsat unele pe intermitent și am lăsat doar în apropierea școlilor. Sigur că ele funcționează simplu, să fie protejați pieteonii.

În momentul în care avem managementul de trafic, cele 98 de camere cu supravegherea traficului, eu zic că va fi și mai fluid. Atunci, e adevărat, intră în funcțiune banda dedicată transportului public și a taximetrelor.

Pe tot acest traseu este supravegheat traficul. Vom vedea atunci cauzalitatea, de ce se întâmplă atâtea accidente.

Trebuie să recunoaștem că se mai calcă și pe accelerație. Eu vreau să aștept finalizarea totală a lucrărilor și atunci să tragem concluzii dacă e mai bine sau mai rău din punct de vedere al traficului în Alba Iulia”, a mai spus primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. P.

    miercuri, 06.11.2024 at 10:03

    Domnule, sa o luam cu inceputul. Proiectul de mobilitate a fost facut de Mircica in stilul lui caracteristic gen aberatii giratoriu cu semafor, iar matale in lipsa de alt proiect l-ai luat pe asta. Aici au o vina si cetatenii care au dormit in papuci si nu au reclamat aceste aberatii. Cine trece prin Ampoi trebuie sa fie atent ca semafoarele au prioritati diferite si risca fie sa accidenteze pietonii sau masina. Plus semafoarele pt biciclete care incurca + banii cheltuiti. De circulat se va circula mai prost, daca vrei fluiditate in oras faci giratorii, asa este in toate orasele de dincolo.

  2. Mircea

    miercuri, 06.11.2024 at 10:22

    p. corect

  3. gica

    miercuri, 06.11.2024 at 11:17

    Daca tot veni vorba despre benzile dedicate transportului in comun (autobuze, maxi-taxi si taxi), fac un pariu cu oricine ca, daca autovehiculele care nu au dreptul de a circula pe acele benzi dedicate vor face asta vor fi si sanctionti. Dar oare, daca taxiurile vor folosi si benzile pentru transportul in comun SI benzile destinate celorlalte autovehicule (mai putin autobuzelor, maxi-taxi si taxi), vor fi sanctionati conform legii ???

  4. Cristin Vasile Cara

    sâmbătă, 09.11.2024 at 20:52

    P. cu p mare sau cu p mic.Am văzut ce fluiditate era cu sensuri giratorii.Se circula pe drumul cu prioritate și ceilalți stăteau , că nu îi lăsa nimeni să intre în giratoriu.Dincolo, cum zici tu, in giratorii se intră unul dintr-o parte și unul din altă parte și se semnalizează doar ieșirea din giratoriu nu și dacă te rotești in el.Dar ce sa vorbim despre giratorii in Alba Iulia ,când nici spații suficiente pentru a face giratorii nu sânt.Numesti giratorii tomberoanele alea ce erau în intersecții?

  5. rbk

    duminică, 10.11.2024 at 10:00

    Domnul Gica, benzile dedicate transportului in comun ,obligat in unele intersectii sant folosite si de ceilalti participanti la trafic, fiindca un exemplu ar fi ,ca nu ai cum sa mergi din Ampoi catre cetate daca dupa intersectia de la Penny nu te incadrezi pe banda dedicata transportului in comun.Si nici din centru din dreptul Alba Mall , nu ai cum sa iesi din oras catre Ampoi daca nu folosesti prima banda.Si exemplele ar putea continua….

  6. mosneag

    duminică, 10.11.2024 at 11:57

    pai acesta mobilitate urbana nu a fost creata pentru mobilitatea autovehiculelor proprietate personala
    principalul aspect a fost mobilitatea transportului in comun
    al doilea a pietonilor si al biciclistilor CARE ar trebui sa se inmulteasca semnificativ datorita dezavantajelor din traficul vehiculelor .
    deci aceasta mobilitate te obliga sa lasi masina in parcare si sa folosesti trotineta bicicleta mersul pe jos si in special,autobuzele .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement