Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Cea mai modernă grădiniță din Alba, construită în zona de dezvoltare economică de la Ciugud, va deveni funcțională în toamnă

Publicat

Lucrările la noua grădiniă cu program prelungit din Ciugud, continuă în ritm alert. Reprezentanții administrației locale spun că această investiție va fi finalizată în toamnă.

Clădirea esta amplasată în în Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar, zonă industrială în care funcționează peste 40 de companii, care au aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

”Din ceea ce știm, este singura grădiniță din Alba construită într-o zonă industrială și care se va adresa atât copiilor din comunitate, cât și celor care au părinții angajați în zona industrială” a spus purtătorul de cuvânt al primăriei, Dan Lungu.

Reamintim faptul că administrația locală din Ciugud a decis construcția unei grădinițe în apropierea fabricilor tocmai pentru ca părinții să își poată lua sau aduce copiii aproape de locul lor de muncă, fără a pierde prea mult timp pe drum.

La început, lucrurile nu au mers prea bine. Construcția grădiniței a fost blocată de un proces între Primărie și constructor.

Constructorul a solicitat în instanță, printre altele, prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor, invocând nereguli în proiect.

Până la urmă contractul semnat cu constructorul inițial a fost reziliat în 2021, iar administrația locală a reluat, la începutul acestui an, licitația prin care a desemnat un nou constructor.

Grădinița va fi cea mai modernă din județ

Noul termenul de execuție al lucrării este de 6 luni, la o valoare totală a proiectului de aproximativ 4,8 milioane de lei (inclusiv TVA).

Banii provin din fonduri europene acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și din bugetul local al Comunei Ciugud.

Grădinița va putea găzdui 180 de copii și va fi cea mai modernă din tot județul Alba.

Clădirea a fost structurată în 4 secțiuni (trei la parter și una la etaj): prima cu filtrul, cabinetul medical, izolatorul și alte anexe specifice accesului, a doua cu sala multifuncțională și bucătăria ca funcțiuni principale a treia cu sălile pentru grupele de joc și dormitoarele copiilor și a patra pentru conducere și personal – la etaj.

Acestea sunt organizate în jurul a două curți interioare: una cu vegetație, deschisă pe latura dinspre nord (aceasta conduce spre locul de joacă exterior), cealaltă – un atrium, cu pardoseală de tartan, funcționează ca o cameră de joacă în aer liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihaela

    joi, 07.07.2022 at 13:44

    Asa da! Mai vedem si ceva concret! De promisiunile lui Plesa & co. ne-am saturat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax