Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cea mai tare tehnologie pentru a opri risipa de alimente: ambalaje care își schimbă culoarea

Publicat

YouTube video

Nu de puține ori, termenul de expirare de pe ambalajul produselor alimentare nu corespunde cu realitatea. Adică este posibil ca unele să se strice înainte de termen, iar altele să mai fie comestibile și ulterior, precum făina sau orezul. Pentru a determina în mod corespunzător când anume un produs nu mai poate fi consumat, cercetătorii au creat un tip special de ambalaj care își schimba culoarea atunci când alimentele au expirat. Acest mecanism este valabil atât pentru alimente cât și pentru băuturi.

Cum funcționează mai exact ambalajele care își schimbă culoarea

În momentul în care anumite produse încep să se strice și că nu mai sunt sigure consumului, pH-ul acestora va trimite un semnal către ambalaj iar acesta își va schimba culoarea pentru a te anunța.

Ideea pentru această tehnologie, dezvoltată de Braskem, este originară din Brazilia, unde au existat destul de multe scandaluri referitor la siguranța produselor alimentare. Inițiativa pornește din încercarea de a le oferi consumatorilor o mai mare siguranță când vine vorba de achiziționarea și păstrarea unui produs.

Multe persoane sunt încă destul de confuze cu privire la data de expirare a unui aliment, motiv pentru care se bazează mult mai mult pe miros și văz când decid dacă să păstreze sau să arunce ceva.

Aceasta este însă o practică imprecisă care poate conduce fie la îmbolnăvirea persoanei, fie la aruncarea unor alimente încă bune de mâncat. Și cifrele ne arată că americani aruncă anual alimente în valoare de 218 bilioane de dolari, scrie Science Alert.

Dacă noul sistem de detecție va fi implementat, acesta va putea combate aruncarea prematură a alimentelor. În plus, așa vei fi mereu sigur că laptele pe care îl ai în frigider de o săptămână poate fi consumat în siguranță.

sursa: sciencealert.com, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax