Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cea mai tare tehnologie pentru a opri risipa de alimente: ambalaje care își schimbă culoarea

Publicat


Nu de puține ori, termenul de expirare de pe ambalajul produselor alimentare nu corespunde cu realitatea. Adică este posibil ca unele să se strice înainte de termen, iar altele să mai fie comestibile și ulterior, precum făina sau orezul. Pentru a determina în mod corespunzător când anume un produs nu mai poate fi consumat, cercetătorii au creat un tip special de ambalaj care își schimba culoarea atunci când alimentele au expirat. Acest mecanism este valabil atât pentru alimente cât și pentru băuturi.

Cum funcționează mai exact ambalajele care își schimbă culoarea

În momentul în care anumite produse încep să se strice și că nu mai sunt sigure consumului, pH-ul acestora va trimite un semnal către ambalaj iar acesta își va schimba culoarea pentru a te anunța.

Ideea pentru această tehnologie, dezvoltată de Braskem, este originară din Brazilia, unde au existat destul de multe scandaluri referitor la siguranța produselor alimentare. Inițiativa pornește din încercarea de a le oferi consumatorilor o mai mare siguranță când vine vorba de achiziționarea și păstrarea unui produs.

Multe persoane sunt încă destul de confuze cu privire la data de expirare a unui aliment, motiv pentru care se bazează mult mai mult pe miros și văz când decid dacă să păstreze sau să arunce ceva.

Aceasta este însă o practică imprecisă care poate conduce fie la îmbolnăvirea persoanei, fie la aruncarea unor alimente încă bune de mâncat. Și cifrele ne arată că americani aruncă anual alimente în valoare de 218 bilioane de dolari, scrie Science Alert.

Dacă noul sistem de detecție va fi implementat, acesta va putea combate aruncarea prematură a alimentelor. În plus, așa vei fi mereu sigur că laptele pe care îl ai în frigider de o săptămână poate fi consumat în siguranță.

sursa: sciencealert.com, realitatea.net


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: Prima probă, miercuri. MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

Publicat

examen bac

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Prima probă este cea scrisă, de Limba și literatura română. Probele orale încep în 27 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie. Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate