Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cei 22 de elevi din Olt au plecat spre casă, din gara Alba Iulia. Explicațiile profesorului

Publicat

Cei 22 de elevi alături de profesorul lor, care au fost evacuaţi în noaptea de 1 decembrie din Catedrala Încoronării, au plecat spre casă, în județul Olt, duminică dimineața. După micul dejun aceștia  au luat trenul spre Drăgănești Gara din Alba Iulia.

Starea elevilor era una buna la plecarea din oraș, chiar și a elevului pentru care s-a solicitat intervenția medicală, spun cei are s-au ocupat de ei la punctul medical amenajat la Colegiul Național Horea Cloșca și Crișan, acolo unde și-au petrecut noaptea.

Potrivit profesorului coordonator, excursia de la Alba Iulia era una organizată și nu urmau să doarmă în catedrală, ci la Seminarul Teologic.  Acesta spune că grupul se afla în catedrală pentru un concert în momentul în care unui copil i s-a făcut rău.

„Această excursie a fost organizată de două săptămâni avem bilete dus-întors, deci nus s-a pus problema că noi nu știm la ce ora este trenul de întoarcere. (…) Nu s-a pus problema să dormim în catedrală, părintele ne-a spus că la ora 23.00 catedrala se închide și dacă vrem să mergem să dormim la Seminarul Teologic. Între timp ne-au preluat cei de la ISU care spuneau că sunt ei organizați cu acest liceu ( nr. HCC). și am fost de acord să mergem acolo. Am avut condiții foarte bune și le mulțimim cu această ocazie.

Se pare că elevii si profesorul ar fi ajuns la Alba Iulia sâmbătă dimineata în jurul orei 03.00 și au stat în gară până s-a luminat, după care au plecat în oraș.

Reamintim că din informațiile primite de la ISU grupul se afla în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și a înnoptat în Catedrala Încoronării deoarecere nu avea un loc de cazare. Grupul urma să își petreacă noaptea de 1 decembrie tot în catedrală. Pentru că unui elev i s-a făcut rău a fost solicitată intervenția unui echipaj medical, iar copilul a fost transportat la spital.

Ceilalți au fost cazați la Colegiul Național Horea Cloșca și Crișan, unde funcționează în aceste zile un centru de permanență și unde au primit o masă caldă.

Elevii au vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gogu_Olt

    duminică, 02.12.2018 la 17:28

    Ce prostie…sau mai bine zis manipulare din partea ISU…
    Cum se poate ca ISU sa incerce aceasta manipulare grosolana ?
    Eu cred ca ISU….sau mai corect spus…anumite persoane din ISU incearca sa isi faca imagine pe seama unor copii si in baza unei situatii prezentate intentionat FALS

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate