Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cei cinci cavaleri ai PSD din CL Alba Iulia „reînvie” inițiativele, înainte de campanie. Vin cu un proiect de scădere a impozitelor pentru firme

Publicat

psd Odată cu apropierea campanie electorale pentru alegerile locale, cei cinci consilieri PSD din Alba Iulia își reînvie inițiativele din Consiliul local. Chiar dacă propunerile acestora nu au nicio șansă să fie materializate într-o hotărîre de consiliu, grupul PSD din CL Alba Iulia vrea să atragă atenția printr-o propunere prin care să reducă impozitul pe clădiri pentru persoanele juridice. În acest sens, cei cinci consilieri locali au inițiat un proiect de hotărâre, singurul făcut de PSD în ultimii 2 ani, prin care cer aplicarea cotei de 0,6 în loc de 1,3, cât a fost votată la începutul anului.

Cu toate că știu că șansele de a trece un astfel de proiect sunt cât se poate de mici, consilierii locali ai PSD au decis că este cazul, după ani de zile în care nu au inițiat niciun proiect, să aducă într-o ședință extraordinară de CL un proiect pentru reducerea taxelor și impozitelor locale.

„După cum știți, în ședințele de CL, când a fost vorba de majorarea taxelor și impozitelor, noi am cerut foarte multe explicații. Ele nu au venit, drept urmare noi ne-am opus acestei majorări atât în noiembrie, cât și acum, în ianuarie. Foarte multe firme ne-au semnalat că anul acesta au un impozit aproape dublu”, a spus consilierul Bogdan Medrea.

Acesta a mai spus că un număr de 46 societăți comerciale au semnat un memoriu prin care semnalează aceste creșteri de impozit.

Consilierii locali ai PSD spun că au și o soluție pentru acestă problemă și vor să inițieze, chiar înainte de începerea campaniei electorale, un proiect de hotărâre prin care să ceară scăderea cotei de la 1,3 la 0,6. Proiectul va fi supus la vot, luni, într-o ședință extraordinară, însă șansele să treacă sunt aproape nule, având în vedere că aceiași consilieri au cerut, în ședințele anterioare, în care s-au votat taxele locale, un amendament pentru scăderea cotei. Acesta nu a fost votat nici de colegii de la celelalte partide care au afaceri și sunt direct afectați de aceste creșteri.

„Dacă domnii de la PNL ar avea puțin interes pentru bunăstarea cetățenilor, ar trebui să voteze, nu să voteze după dictare, cum o fac de obicei, politic, în defavoarea cetățenilor”, a spus consilierul Ovidiu Jidveian.

Acesta ar fi al doilea proiect inițiat de PSD după ce în 2013 au cerut gratuitate la transport pentru elevi și studenți, proiect care nu a trecut în CL.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax