Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cetățenii din Alba Iulia vor putea obține în format electronic certificatele care atestă starea civilă

Publicat

Cetățenii din Alba Iulia vor avea posibilitatea să obțină în format electronic certificatele care atestă starea civilă, din 24 septembrie.

Începând de luni, 9 septembrie, actele pentru cei care urmează să se căsătorească la Alba Iulia sunt preluate în platforma Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC).

„Începând din 22 mai 2024, Alba Iulia a fost printre primele municipii reședințe de județ din țară care a pornit SIIEASC-ul. SIIEASC-ul este o aplicație informatică de emitere a actelor de stare civilă în format electronic. Din 22 mai am pornit SIIEASC pentru eliberarea certificatelor de naștere și de deces.

Începând de astăzi, avem doi viitori fericiți tineri care urmează să se căsătorească la Alba Iulia, pentru care preluăm actele în platforma SIIEASC. Platforma SIIEASC este gândită pentru a venit în sprijinul cetățenilor întregii țări ca o evoluție în tot parcursul stării civile.

Începând din 24 septembrie, toate cererile se vor doar în aplicația SIIEASC.

Cetățenii din Alba Iulia vor avea posibilitatea să obțină în format electronic certificatele care atestă starea civilă

Cetățenii pot opta pentru eliberarea unui certificat de stare civilă, naștere, căsătorie sau deces, în format tipizat, pe o foaie securizată, sau electronic. Urmează să perfecționăm și această posibilitate, urmând ca aceștia să solicite certificatul la ghișeu și noi să îl transmitem prin email sau căsuță poștală.

Urmează și această aplicație să se perfecționeze și cetățeanul să poată chiar de acasă să solicite un certificat, să nu mai fie nevoie de deplasarea până la starea civilă, dar aceasta este într-un viitor, sper eu destul de apropiat”, a transmis pentru Alba24.ro șefa Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Alba Iulia, Hârceagă-Țâr Teofila-Andreea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate