Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ciorovăială politică în Consiliul Local Alba Iulia pe tema gratuității la transportul public pentru elevi

Publicat

YouTube video

Ca nu cumva să se despartă în relații suspect de amiabile înainte de concedii, tensiunile dintre primarul Mircea Hava și grupul consilierilor locali liberali s-au „descărcat” din nou vineri, în ultima ședință din această vară. Cu toate că proiectele de pe ordinea de zi și din afara ei au trecut cu brio, aprobate fără excepție, ultimul proiect, inițiat de social-democratul Ovidiu Jidveian, referitor la acordarea unei gratuități la transportul local pentru elevi, a fost scânteia unui schimb de replici acide între primar și liberalii Albani și Buglea.

„N-ați înțeles nimic!”, „Ba nu, dumneavoastră n-ați înțeles nimic!” și-au transmis aceștia, după ce primarul a „făcut o glumă”, încercând să arate că a oferi abonamente gratuite de autobuz celor 9.000 de elevi din Alba Iulia nu este la fel de ușor ca la Sebeș, unde prin oraș circulă „șase autobuze”. Reacția lipsită de compasiune a italianului Albani a fost pusă, de primar, pe seama unei înțelegeri precare a limbii române, moment în care, în joc a sărit Rareș Buglea, pentru a-și apăra colegul de partid.

„Este a nu știu câta oară, domnule primar, când faceți referințe la originile consilierului Simone Albani. Să știți că eu găsesc mai pertinente părerile unui om venit din zonele civilizate ale Italiei decât cele ale unuia venit din zonele neelectrificate ale Bihorului”, a izbucnit Buglea.

„Ce, suntem în piață aici?”, a intervenit și viceprimarul Paul Voicu.

„Puțină decență, domnule Buglea!”, a fost „încercarea” mai mult sau mai puțin serioasă a pp-dd-istului Dorin Pocol de a coborî tonul discuțiilor.

„Plec în concediu și vroiam să stârnesc niște chestii aici. Ați văzut? Am atins pe cineva, a sărit toată lumea. Dă-i drumu’, domnu’ Buglea, ham, ham, ham, mai zi ceva de Bihor, de mama, de copii!”, a continuat primarul.

Inițial, discuția pornise de la proiectul nr. 31 de pe ordinea de zi a ședinței, ce propunea „aprobarea acordării unor facilități la transportul public local de persoane pentru elevii cu domiciliul în municipiul Alba Iulia”, începând din 16 septembrie. Inițiatorul proiectului, Ovidiu Jidveian, a dat exemplul altor orașe care au aplicat deja acest sistem, printre care Sebeșul sau Clujul.

Liberalul Simone Albani s-a arătat „pentru” proiect, argumentând că este o obligativitate legală a administrației de a subvenționa 50% din valoarea abonamentelor de transport pentru elevi și a propus amânarea proiectului pentru ca aleșii să poată pune la punct detaliile referitoare la suma de bani necesară și altele.

Exemplul Sebeșului a fost cel care a stârnit reacția ironică primarului, care a menționat cele „șase autobuze” de acolo și care ulterior a „aprins” ședința.

În final, proiectul a fost aprobat de consilierii locali și este aplicabil din 16 septembrie.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. DEXTER C(O) LABORATORUL

    vineri, 26.07.2013 at 23:05

    Ce inseamna „gratuitate 50 %” ? Ma simt ca pe vremea lui Nenea Iancu. Avem prinţipuri si noi. Parol! 😉

  2. DEXTER C(O) LABORATORUL

    vineri, 26.07.2013 at 23:08

    Am observat tardiv ghilimelele. Parol ! 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax