Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | CJ Alba s-a împăcat cu inculpații din dosarul finanțărilor de la FC Unirea. A fost aprobată însușirea raportului de expertiză judiciară

Publicat

YouTube video

Consiliul Județean Alba s-a împăcat cu inculpații din dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea, aflat pe rolul Tribunalului Alba, cu următorul termen stabilit în data de 30 iunie. Ordinea de zi a ședinței CJ de marți a fost completată cu un proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de expertiză contabilă judiciară înregistrat sub nr. 9851 din 16.06.2014 în Dosarul penal nr. 7223/107/2012 și soluționarea cererilor de împăcare formulate de Bărdaș Horea Mihai, Lupu Ioan Nicolae, Feneșan Ovidiu, Sarmeș Marian Ionel, inculpați în același dosar. Proiectul a fost inițiat de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, și a fost aprobat în unanimitate.

Și Consiliul Local Alba Iulia a aprobat, în ședința din 21 martie 2014 un proiect de hotărâre referitor la solicitările de împăcare a părţilor implicate în dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea, aflat pe rolul Tribunalului Alba. Proiectul de hotărâre a fost votat pe articole, la fiecare articol consilierii liberali s-au abținut. De asemenea, viceprimarul Paul Voicu, implicat în dosar, s-a abținut și el de la vot. Prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, inculpaţii, printre care şi viceprimarul Paul Voicu, pot scăpa de răspunderea penală.

Consiliul Județean Alba a aprobat în ședința ordinară din data de 27 martie 2014 prin hotărârea nr. 56, nominalizarea unui expert care să participe la efectuarea expertizei extrajudiciare pentru determinarea modului de utilizare a sumelor alocate pentru îndeplinirea scopului și activităților prevăzute în Statutul Asociației FC Unirea 1924.

În acest sens, ca urmare a parcurgerii procedurii de achiziție publică în perioada 28.03.2014 – 7.04.2014, s-a încheiat în data de 7.04 2014 contractul de prestări servicii financiar-contabile nr. 5999, între Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și C.I Portase Maria Claudia – expert contabil.

„Având în vedere concluziile raportului de expertiză contabilă judiciară și în considerarea prevederilor  art. 159 și 244 din noul Cod Penal propun însușirea acestui raport și împăcarea cu părțile Bărdaș Mihai Horea, Lupu Ioan Nicolae, Feneșan Ovidiu și Sarmeș Marian cu privire la infracțiunea de înșelăciune”, se precizează în proiectul de hotărâre inițiat de Florin Roman.

Dosarul finanțărilor publice de la FC Unirea a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012. Inculpaţi sunt viceprimarul Paul Voicu, preşedintele clubului FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmeş, vicepreşedinţii Mihai Bărdaş (fost consilier local), respectiv Oliviu Feneşan şi fostul preşedinte executiv al clubului Nicolae Lupu.

Cei cinci sunt acuzaţi că au folosit în mod ilegal sumele de bani alocate pentru finanţarea clubului de Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba în perioada 2005 – 2011. În total ar fi vorba de aproximativ 11 milioane de lei: 8 milioane de lei de la Consiliul local şi 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean.

Vedeți declarațiile complete ale lui Florin Roman, în video:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax