Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Clement Negruţ, mai îngrijorat decât noul ministru al Economiei de soarta „Cupru Min”

YouTube video

Publicat

Compania „Cupru Min” ar putea ajunge „pe butuci”, potrivit opiniei exprimate de deputatul Clement Negruţ, preşedintele organizaţiei judeţene Alba a PMP. Acesta susţine că l-a întrebat pe noul ministru al Economiei, Adrian Gerea, la câteva ore după depunerea jurământului de învestire în funcţie: „Ce face Cupru Min?”. Răspunsul acestuia a fost „o să fiu foarte atent”, după cum spune Negruţ.

Deputatul Clement Negruţ crde că răspunsul primit înseamnă o vastă documentare şi verificare din partea noului ministru al Economiei a ceea ce înseamnă investiţia „Cupru Min”. Referitor la posibilitatea ca societatea să ajungă „pe butuci”, Clement Negruţ susţine că „pentru noi, ca judeţ, ar fi catastrofal, este singura unitate care mai funcţionează, are totuşi 500 de oameni, un aport important la bugetul de stat şi la bugetul judeţului”.

Săptămâna trecută, Clement Negruţ declara că amânarea investiţiei de la „Cupru Min” a adus județul „din nefericire, în centrul atenției”.

Reamintim că Ministerul Economiei scoate la vânzare producţia de concentrat de cupru prin metode combinate de maximum 331.890 tone, prin licitaţie, de la Cupru Min SA Abrud. Firmele interesate pot achiziţiona producţia companiei din Alba prin contract pe o perioadă de 7 ani, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 6.900 de dolari pe tonă.

Ministerul Economiei a anunţat în 15 octombrie că procedura de vânzare a fost decalată cu 30 de zile. În cursa pentru contractul pe şapte ani pentru producţia de concentrat de cupru de la Roşia Poieni doar două companii ofertante: “Trafigura” Singapore şi “Yldirim Holding” Turcia, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax