Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Clement Negruț ridică în Parlament problema Cupru Min Abrud:”Societatea este la un pas să se închidă, dacă nu se iau măsuri”


Publicat

În apropierea deschiderii noii sesiuni parlamentare, deputatul PDL Clement Negruț s-a gândit deja care vor fi principalele probleme de interes pentru județul Alba, pe care le va aduce în atenția colegilor de Parlament. Unul dintre subiectele care, în opinia politicianului, necesită o intensă analiză este situația „Cupru Min” Abrud, care riscă să se închidă, în cazul în care nu se vor lua măsuri imediate.

Așa cum atrăgea atenția și în urmă cu aproximativ o lună, Negruț este de părere că situația „Cupru Min” este una critică și că, atât conducerea societății, cât și reprezentanții Guvernului tărăgănează găsirea unor soluții viabile:

„Discuțiile avute la București mă duc cu gândul că ceea ce am spus și în trecut nu este departe de adevăr. Pe lângă faptul că nu am văzut nicio reacție a din partea conducerii Cupru Min, constat însă că totuși s-a întâmplat ceva, deși mai mult politic. USL a reacționat, schimbând conducerea societății. De o săptămână, acolo avem un alt director, care se cheamă Lucian Vasilache, fostul director adjunct. Așa a înțeles guvernarea USL să răspundă la întrebarea unor parlamentari, prin schimbarea conducerii. Eu revin însă și spun că este absolut necesară o infuzare de capital în această societate, pentru a crește capacitatea de producție la 3,5 milioane de minereu și la aproximativ 5 milioane de tone de steril și o investiție în ceea ce înseamnă decopertarea zăcământului.

Pentru acest lucru ar fi necesară o infuzare de capital de aproape  75 de milioane de lei. În momentul de față, această societate nu dispune de aceste fonduri, deși în ultimii 2 ani societatea este pe plus, dar din păcate nu poate să investească. Toți banii intră în datoriile pe care le are către Electrica. Din nefericire, nu se poate merge pe o scutire a datoriilor, pentru că este o datorie comercială, respectiv față de Transelectrica Sud. Eu solicit celor responsabili să-și prezinte urgent poziția față de Cupru Min, pentru că tot ce înseamnă investiție în momentul de față este blocată și de un alt factor legat de mediu, întrucât acel acord de mediu nu știe nimeni în ce fază este. Fără acesta, societatea nu mai poate să își continue activitatea”, a declarat Negruț.

Sistarea fondurilor la autostrada Orăștie-Sibiu, proiectul minier de la Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist, aduse de asemenea în atenția Parlamentului

Negruț a explicat că intenționează să ridice în Parlament și problema unei eventuale sistări a finanțării pentru construcția autostrăzii Orăștie-Sibiu: „Vreau să mă asigur că nu vom avea probleme cu finanțarea europeană pe acest tronson de autostradă, absolut necesar pentru noi, pentru că aici avem și centura ocolitoare a municipiului Sebeș”.

O altă chestiune pe care Clement dorește să o discute privește exploatarea minieră de la Roșia Montană: „Vedem că de 120 de zile, de când a venit Guvernul Ponta, nu auzim o vorbă despre această investiție și ne aducem cu toții aminte de 3 puncte foarte importante în criticile adresate PDL de către USL și, respectiv, privatizarea Cupru Min, investiția de la Roșia Montană  și exploatarea gazelor de șist. Toate aceste trei puncte Guvernul Ponta le-a băgat sub preș”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. toma

    joi, 30.08.2012 at 14:30

    Poate ca asta se si doreste. Falimentul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Concerte de fanfară în aer liber, la Sebeș, în Parcul Tineretului și în cartierul Mihail Kogălniceanu

Publicat

Fanfara din Petrești continuă duminică, 9 august, seria concertelor de promenadă, menite să însuflețească, prin accentele vechilor șlagăre cu influențe săsești, atmosfera serilor de vară.

Primul concert de promenadă va avea loc în cartierul M. Kogălniceanu și se va derula sub forma unei parade muzicale, începând cu ora 18:30, iar cel de-al doilea concert se va desfășura în Parcul Tineretului din Sebeș, de la ora 20:00.

În condiții excepționale, cele două concerte de fanfară se vor derula în limitele stabilite de normele legale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (coronavirus).

Activitățile și concertele în aer liber ale Fanfarei din Petrești sunt susținute de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului CÂMPENI? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al orașului CÂMPENI a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Ioan Călin Andreş – PSD, Gigi Haiduc – USR – PLUS, Cristian Dan Pașca – PNL, Dragomir Morcan – PRO România, Maria Oprea – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de primar al orașului CÂMPENI?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate