Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Clement Negruț ridică în Parlament problema Cupru Min Abrud:”Societatea este la un pas să se închidă, dacă nu se iau măsuri”

Publicat

YouTube video

În apropierea deschiderii noii sesiuni parlamentare, deputatul PDL Clement Negruț s-a gândit deja care vor fi principalele probleme de interes pentru județul Alba, pe care le va aduce în atenția colegilor de Parlament. Unul dintre subiectele care, în opinia politicianului, necesită o intensă analiză este situația „Cupru Min” Abrud, care riscă să se închidă, în cazul în care nu se vor lua măsuri imediate.

Așa cum atrăgea atenția și în urmă cu aproximativ o lună, Negruț este de părere că situația „Cupru Min” este una critică și că, atât conducerea societății, cât și reprezentanții Guvernului tărăgănează găsirea unor soluții viabile:

„Discuțiile avute la București mă duc cu gândul că ceea ce am spus și în trecut nu este departe de adevăr. Pe lângă faptul că nu am văzut nicio reacție a din partea conducerii Cupru Min, constat însă că totuși s-a întâmplat ceva, deși mai mult politic. USL a reacționat, schimbând conducerea societății. De o săptămână, acolo avem un alt director, care se cheamă Lucian Vasilache, fostul director adjunct. Așa a înțeles guvernarea USL să răspundă la întrebarea unor parlamentari, prin schimbarea conducerii. Eu revin însă și spun că este absolut necesară o infuzare de capital în această societate, pentru a crește capacitatea de producție la 3,5 milioane de minereu și la aproximativ 5 milioane de tone de steril și o investiție în ceea ce înseamnă decopertarea zăcământului.

Pentru acest lucru ar fi necesară o infuzare de capital de aproape  75 de milioane de lei. În momentul de față, această societate nu dispune de aceste fonduri, deși în ultimii 2 ani societatea este pe plus, dar din păcate nu poate să investească. Toți banii intră în datoriile pe care le are către Electrica. Din nefericire, nu se poate merge pe o scutire a datoriilor, pentru că este o datorie comercială, respectiv față de Transelectrica Sud. Eu solicit celor responsabili să-și prezinte urgent poziția față de Cupru Min, pentru că tot ce înseamnă investiție în momentul de față este blocată și de un alt factor legat de mediu, întrucât acel acord de mediu nu știe nimeni în ce fază este. Fără acesta, societatea nu mai poate să își continue activitatea”, a declarat Negruț.

Sistarea fondurilor la autostrada Orăștie-Sibiu, proiectul minier de la Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist, aduse de asemenea în atenția Parlamentului

Negruț a explicat că intenționează să ridice în Parlament și problema unei eventuale sistări a finanțării pentru construcția autostrăzii Orăștie-Sibiu: „Vreau să mă asigur că nu vom avea probleme cu finanțarea europeană pe acest tronson de autostradă, absolut necesar pentru noi, pentru că aici avem și centura ocolitoare a municipiului Sebeș”.

O altă chestiune pe care Clement dorește să o discute privește exploatarea minieră de la Roșia Montană: „Vedem că de 120 de zile, de când a venit Guvernul Ponta, nu auzim o vorbă despre această investiție și ne aducem cu toții aminte de 3 puncte foarte importante în criticile adresate PDL de către USL și, respectiv, privatizarea Cupru Min, investiția de la Roșia Montană  și exploatarea gazelor de șist. Toate aceste trei puncte Guvernul Ponta le-a băgat sub preș”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    joi, 30.08.2012 at 14:30

    Poate ca asta se si doreste. Falimentul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax