Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Coadă la locuri de parcare, groapa de gunoi, platforma de cântărire a TIR-urilor, principalele subiecte abordate de liderii PSD Alba


Publicat

18155379_1455204804501115_480822675_nCa în fiecare zi de joi, organizația PSD Alba invită presa la discuții. Așa s-a întâmplat și astăzi când, după 15 minute de așteptare, tot ca de obicei, liderii PSD s-au așezat la prezidiu și au început să-și spună of-urile. Deputatul Ioan Dîrzu, consilierul județean Daniel Zdrânc, consilierii locali Bogdan Medrea și Horațiu Clepan au abordat pe rând subiecte actuale de interes local și nu numai. Coada de la parcări, groapa de gunoi, ridicarea mașinilor au fost principalele teme abordate de social-democrați.

Primul care a luat cuvântul a fost Bogdan Medrea, indignat de indiferența autorităților locale față de cetățenii care au stat câteva zile și nopți în fața Primăriei Alba Iulia pentru a prinde un loc de parcare, situație care se repetă cel puțin o dată de an. Consilierul a spus că grupul de consilieri PSD va iniția un proiect de hotărâre care să prevadă ca aceste cereri să fie aplicate online, ca oamenii să își poată schimba locul de parcare între ei și ca prelungirea contractului să se facă automat la plata locului, fără să mai fie nevoit cetățeanul să se deplaseze, o dată de an, la Primăria Alba Iulia.

Și consilierul județean Daniel Zdrânc este de părere că administrația locală „ar trebui să se aplece mai mult pe problemele cetățenilor”. Acesta a vorbit și de groapa de gunoi de la Galda de Jos care din punctul său de vedere nu va fi terminată nici anul viitor. Acesta spune că de doi ani ridică această problemă și că nici acum nu i se spune, când întreabă în Consiliul Județean, un termen pentru finalizarea acestei lucrări.

Consilierul a mai vorbit și de piața din centrul orașului care ar fi trebuit să fie finalizată anul trecut. „Nici măcar nu se lucrează. Din câte știu eu primarul când își dorea ceva reușea să și facă”, spune Daniel Zdrânc.

Alte probleme locale au fost abordate și de Horațiu Clepan, consilier local al municipiului. Clepan s-a referit la platforma de cântărire a camioanelor, amplasată de Primăria Alba Iulia, lângă stadion.

„Am ceva experiență în domeniu și am constatat că acolo se întâmplă niște lucruri nu tocmai legale. Acea platformă a fost făcută pentru protejarea drumului de la Micești care știți că a fost făcut pe fonduri europene, e o idee bună să protejăm acest drum, pentru ca Primăria Alba Iulia să nu fie nevoită să plătească daune peste doi trei ani când cei de la UE vor veni în control. Acea platformă nu este omologată. Toate firmele care au fost amendate, dacă vor să dea în judecată primăria, vor câștiga”, spune Clepan.

Acesta spune că acolo trebuie puși oameni cu experiență și scurtată perioada cântărire.

Prezent la conferința de presă, deputatul Ioan Dîrzu a vorbit despre programul de guvernare, dar și despre nemulțumirea ministrului transporturilor față de lucrările de la Autostrada Sebeș – Turda.

„Am avut o întâlnire cu ministrul transporturilor și ca o concluzie spune că este extrem de nemulțumit de modul în care se desfășoară lucrările la autostradă. A promis că va face tot ceea ce ține de el ca termenele asumate să fie duse la îndeplinire”, spune Ioan Dîrzu.

Vedeţi mai jos întreaga conferință de presă:

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Avertizare imediată COD PORTOCALIU de furtuni în Alba. Localitățile vizate

Publicat

Județul Alba se află sub avertizare imediată Cod Portocaliu de furtună.

Până la ora 12.30, sunt vizate localitățile Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Unirea, Galda de Jos, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Lunca Mureșului, Mirăslău, Fărău, Noșlac, Cricău, Livezile, Sălciua, Poșaga, Hopârta, Rădești, Rimetea, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor.

Se vor semnala: averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia: Deținătorii de terenuri au obligația distrugerii ambroziei. Amenzi de până la 20.000 de lei

Publicat

După ce au constat că încă nu s-au luat măsurile de combatere a infestării cu ambrozia în Alba Iulia, reprezentanții Primăriei reamintesc cetățenilor obligativitatea distrugerii (prin cosire, smulgere sau erbicidare) a acestei buruieni.

Ambrozia este cunoscută sub denumirea populară de iarba de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei. Buruiana ambrozia produce mari cantități de polen (alergen extrem de puternic) începând de la mijlocul lunii iulie, în funcție de condițiile pedoclimatice și se încheie spre finalul lunii septembrie. Sensibilizarea alergică la polenul de ambrozia se manifestă clinic cel mai frecvent ca rinoconjunctivită și astm, dar pot apărea și simptome cutanate, inclusiv urticarie și angioedem, putându-se ajunge la manifestări similare celor din șocul anafilactic.

În conformitate cu prevederile art. 1 alineatelor (1) – (3) din Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, distrugerea acestei buruieni se face de către toți proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, precum și beneficiarii lucrărilor de construcții, unde au fost identificate focare de infestare. Aceștia au obligația ca după distrugerea buruienii să informeze în scris autoritățile administrației publice locale pe raza căruia se află terenul infestat, în vederea verificării aplicării lucrărilor de combatere.

Nerespectarea prevederilor legii constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment (art. 3, alin. (1) din Legea 62/2018).

În cazul nerespectării condițiilor din avertismentul autorităților publice se pot aplica amenzi de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice (art. 3, alin. (2) din Legea 62/2018).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de vreme rea în Alba. Averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Publicat

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea pentru această perioadă în județul Alba și alte zone din țară. Până în seara aceasta, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

COD GALBEN: orele 12:00 –22:00

În zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

COD PORTOCALIU: orele 14.00-22.00

În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.Cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT RUTIER MORTAL la Teiuș: O femeie a fost lovită de un TIR, pe trecerea de pietoni

Publicat

O femeie de aproximativ 60 de ani a fost accidentată mortal marți dimineața, în jurul orei 10:20, pe o trecere de pietoni din Teiuș. Femeia a fost lovită de un TIR. 

Potrivit unor surse, camionul implicat în evenimentul ar aparține unei firme subcontractoare care efectuează lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda. 

Potrivit IPJ Alba, o femeie de aproximativ 60 de ani a fost acroșată de un TIR și accidentată mortal pe o trecere de pietoni din Teius.

Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate