Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: COD ROȘU de inundații în trei județe. Circulația pe Valea Oltului, blocată de aluviuni, toată noaptea

Publicat

CNAIR a anunțat că ”ANM a emis un o avertizare COD ROȘU de precipitații pentru județele Gorj, Mehedinți și Hunedoara până la ora 12,00”.
 
Sunt semnalate: precipitații 25…30 l/mp – în zona avertizată s-au cumulat 70…80 l/mp.
 
 
Pentru judetele Brașov, Argeș, Prahova, Sibiu și Dâmbovița, la peste 1800 de metri, un cod roșu fenomene imediate.
 
În zonele menționate se vor semnala, îndeosebi la peste 2000 m, vânt puternic cu viteze la rafală de 120…140 km/h; ninsoare abundentă; viscol puternic și vizibilitate zero.
 
În urma precipitațiilor abundente, DN 7, pe Valea Oltului, a fost blocat de aluviuni în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020. La ora 6.30 centrul Infotrafic încă menționa stoparea circulației.
 
CNAIR a anunțat că în urma precipitațiilor abundente din zonă, DN 7, pe Valea Oltului, a fost blocat de aluviuni. Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „pe DN 7, Valea Oltului, și pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitațiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiș blocând partea carosabilă. Se intervine cu utilaje de mare capacitate pentru reluarea circulației în siguranță pe DN 7. Pe DN 66 circulația a fost reluată”

.

De asemenea, centru Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunța la ora 6.30 a zilei de 5 ianuarie că mai multe drumuri naționale au circulația restricționată.

Astfel, „pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 206+700 metri, între localitățile Căciulata și Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită în ambele sensuri. Tot pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 209+400 metri, între localitățile Brezoi si Proieni, județul Vâlcea – circulația se desfășoară pe un fir, alternativ. Iar pe DN 7A, Brezoi – Obârșia Lotrului, kilometrul 1+700 metri, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită din cauza unei viituri”.

Mai mulți șoferi aflați în zonă au rămas blocați în trafic pe Valea Oltului. ” Stăm de ore bune blocați pe Valea Oltului. Cât mai durează? Așteptăm să cada toate pietrele? Nimeni nu anunță nimic.” a scris unul dintre aceștia pe contul de facebook al CNAIR la ora 2,30.  ”Suntem blocați de peste 3 ore. ”

”Se acționează pentru îndepărtarea materialului căzut pe carosabil, au fost trimise în zona utilaje de mare capacitate. Vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru a asigura circulația în condiții de siguranță. ” a fost răspunsul CNAIR.

CNAIR înformează că pe DN 7, Valea Oltului, și pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitațiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiș blocând partea carosabilă.
 
Se intervine cu utilaje de mare capacitate pentru reluarea circulației în siguranță pe DN 7, pe DN 66 circulația a fost reluată.
 
 
Pe toate sectoarele de drumuri naționale unde există riscul formării de viituri se patrulează pentru a se intervenii imediat.
 
Imaginile sunt de pe DN 7 și DN 66.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax