Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Compania Bosch a reamenajat un amfiteatru al Universității din Alba Iulia. Cum arăta sala înainte

Publicat

Fabrica Bosch Blaj a reamenajat un amfitreatru al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este un amfitreatru situat la parterul instituției de învățământ, care nu avea nici un design, sau dotările necesare pentru cursuri în anul 2023. 

Reprezentații Bosch au refăcut total amfiteatrul, i-au dat o identitate vizuală, dar au și dotat încăperea cu aparatură necesară cursurilor.

Luni, 27 martie 2023, reprezentații companiei, alături de cei ai Universității și ai Consiliului Județean Alba au luat parte la inaugurarea sălii de curs.

Nu este prima investiție de acest gen a companiei în ceea ce privește design-ul și dotările din Universitate.

Aceștia au refăcut mai multe zone intes circulate din universitate și le-au dotat cu mobilier urban sau spații pentru studenți.

Programe de lucru și internship pentru studenți

Bosch susține studenții pentru a se familiariza cu diferite subiecte de interes în diverse arii de muncă, prin programul Working Student. Acesta se adresează celor care efectuează studii de licenţă sau masterat și care se pot alătura companiei part-time sau cu normă întreagă.

Astfel, au posibilitatea de a lucra, pe durata studiilor, într-un mediu multicultural ce îi ajută să îşi îmbogăţească atât nivelul de cunoştinţe, cât şi competenţele practice. Pe baza performanţelor proprii din program, studenţii devin eligibili pentru celelalte programe dezvoltate de companie.

Înainte de renovare

În prezent, în fabrica Bosch din Blaj lucrează 117 studenţi, 35% dintre ei fiind de la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Ei beneficiază de mentorat pentru pregătirea lucrării de licenţă sau disertaţie, iar o parte din ei primesc un loc de muncă cu normă întreagă după terminarea studiilor.

Adițional, pe durata a două luni de vară, compania Bosch din Blaj le oferă studenților care doresc să fie productivi în această perioadă posibilitatea de a se înscrie în programul de internship plătit. Vor lua zilnic contact cu un mediu de lucru profesional, alături de specialişti cu experienţă. În 2023, fabrica din Blaj are 50 de locuri disponibile pentru programul de internship.

De asemenea, compania a dezvoltat un alt program pentru studenţi, intitulat Student Smart Career, care se întinde pe o durată de doi ani, 30% din studenții din program fiind actualmente de la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Fabrica din Blaj susţine tinerii performanţi şi le oferă un cadru prielnic pentru dezvoltare, precum și o bursă lunară în cuantum de 1800 lei net.

Bosch Academy, o perspectivă de ansamblu asupra activităților din fabrică Fabrica Bosch din Blaj a lansat, în 2020, Bosch Academy, un program care oferă studenților o perspectivă de ansamblu asupra proceselor de producție.

Programul se adresează studenților din anii III și IV, semestrul II, de la profilul tehnic și cuprinde șapte seminarii care abordează subiecte de actualitate din sfera tehnică și comercială. Astfel, studenții vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu teme precum provocările din management și leadership în industria auto, conceptul de lean management, tehnologia de automatizare,

Industria 4.0, logistică industrială, controlling, resurse umane, dar şi problem solving. La final, participanții vor parcurge o etapă de evaluare și vor primi un certificat din partea companiei care atestă competențele dobândite. În cadrul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, acest program se află la cea de a treia ediție.

Despre unitatea de producție din Blaj

Acum 16 ani, Grupul Bosch a deschis la Blaj prima unitate de producție în România, care, acum, acoperă două sectoare de activitate: Tehnologie Industrială și Soluții de Mobilitate.

Complexitatea fabricii a crescut de-a lungul anilor atât în ceea ce privește produsele, liniile de producţie, cât și soluțiile de industrie 4.0.

Este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa în care se produc senzorii de noxe, o componentă esențială în domeniul inovației tehnologice diesel și una dintre cele două locații Bosch din Europa în care este fabricat modulul electronic, elementul principal al cutiei de viteze automate.

Mai mult decât atât, fabrica Bosch din Blaj are un centru logistic de peste 20.000 de metri pătrați de unde se livrează produse pe toate continentele.

Compania din Blaj este și un partener de încredere pentru mediul educațional din regiune, nu doar pentru sistemul de învățământ școlar dual, ci și pentru universități, unde, în 2021 fabrica a extins oportunitățile studenților cu rezultate extraordinare prin programul Student Smart Career, oferindu-le acestora oportunități excelente de dezvoltare.

Locația Bosch din Blaj își extinde și proiectele de producție de energie verde și eficiență energetică.

Un prim pas spre producerea propriei energii verzi a fost făcut prin instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor fabricii, peste 200 000 de euro fiind investiți până acum în producția internă de energie verde.

Energia generată este echivalentul consumului de energie a aproape 200 de gospodării medii.

În plus, compania încurajează trecerea la electromobilitate prin instalarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice pentru angajații fabricii, alimentate cu propria energie verde produsă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax