Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Concertul Corului Theotokos din Alba Iulia, în fața a peste 11.000 de oameni, pe Cluj Arena, la EURO 2023 U21

Publicat

Corul de copii Theotokos din Alba Iulia a susținut un concert în pauza meciului dintre Franța și Italia de la Campionatul European de Fotbal U21, desfășurat la Cluj-Napoca.

Momentul artistic a constat în interpretarea a 3 melodii arhi-cunoscute, în timpul pauzei primului meci disputat pe Cluj Arena în cadrul acestui turneu final.

Micii cântăreți, coordonați de către preotul Călin Bulac, au început prin intonarea Imnului „Cantus Mundi”. Același nume îl poartă și proiectul prin intermediul căruia corul din Alba Iulia a ajuns „pe scena” EURO 2023 U21.


Spectacolul a continuat apoi cu „Waka Waka”, imnul Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, melodie semnată de faimoasa cântăreață Shakira și adânc înrădăcinată în memoriile tuturor iubitorilor de fotbal.

Ultima melodie cântată de Theotokos a fost „We are the Champions”, o altă piesă strâns legată de întreaga lume a sportului.

Corul Theotokos urmează să mai concerteze de încă două ori pe Cluj Arena, la alte două meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal U21, pe 28 iunie și 2 iulie.

Franța – Italia, pe Cluj Arena

Desigur, atracția principală a serii a fost confruntarea de pe gazon, dintre reprezentativele de tineret ale Franței și Italiei, două forțe ale fotbalului internațional.

Partida a fost câștigată de francezi cu scorul de 2-1, în urma reușitelor lui Arnaud Kalimuendo (cu călcâiul) și Bradley Barcola. Pentru Italia a marcat Pietro Pellegri.

Atmosfera din tribune a fost una deosebită, întrucât pentru a-și susține compatrioții, un număr important de italieni și francezi s-au prezentat pe arena din Cluj.

S-au auzit scandări precum „allez les bleus!”, iar imnurile celor două state au fost intonate atât de către fotbaliști, cât și de spectatorii din tribune.

Asistența a fost una ridicată, fiind prezenți la acest eveniment sportiv și cultural 11.286 de spectatori.

YouTube video

România la EURO 2023 U21

În ceea ce privește Echipa Națională a României, „tricolorii mici” au debutat cu stângul la acest turneu.

Aceștia au pierdut cu 3-0 în primul meci din grupe împotriva Spaniei, la București, pe stadionul „Steaua” din Ghencea.

Echipa lui Emil Săndoi a avut o prestație dezamăgitoare în fața ibericilor, astfel nu au reușit să-și creeze nicio ocazie concretă de a marca pe parcursul întregului meci

În eventualitatea încheierii grupei pe poziția secundă, naționala U21 a României va juca în sferturile de finală la Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax