Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Concluziile autorităților din Alba, după inundații. Explicațiile legate de evaluarea pagubelor și despăgubiri

Publicat

Autoritățile din Alba au făcut un bilanț parțial al inundațiilor provocate de ploile din ultimele săptămâni și au vorbit despre măsurile luate. 

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, i-a invitat joi la Prefectură pe inginerul șef al SGA Alba, Ioana Săliștean și pe directorul AJPIS, Flaviu Cozuc, reprezentanții principalelor instituții implicate în măsurile post-eveniment.

Prefectul a declarat că inundațiile au afectat 24 de UAT-uri din județul Alba. Rapoartele estimative au fost finalizate în 14 dintre acestea. În celelalte zece, echipele de evaluare lucrează în continuare.

Nicolae Albu a adăugat că pe lângă cele 24 luate inițial în calcul, mai sunt și alte localități afectate recent, în ultimele zile, care de asemenea vor trebui evaluate.

Inginerul șef al SGA, Ioana Săliștean, a declarat că după vizita ministrului Mediului în comuna Ighiu, s-a luat decizia unor lucrări de amploare în intravilanul comunei Ighiu, pentru a evita pe viitor asemenea situații.

Lucrările necesare ar fi evaluate la o sumă de aproximativ 60 de milioane de lei, a spus aceasta.

La rândul său, directorul AJPIS, Flaviu Cozuc, a spus că procedura de acordare a despăgubirilor pentru persoanele afectate a fost simplificată, astfel încât banii pot ajunge mai rapid la oameni.

Concret, a fost eliminată cererea și ancheta socială, care prelungi foarte mult momentul până la care persoanele afectate de inundații ar fi despăgubite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax