Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Consilierii județeni au aprobat atribuirea traseului Aiud – Livezile – Rimetea, firmei de transport „Aitrans”

Publicat

YouTube video

Consilierii județeni din Alba au aprobat, joi, în ședință extraordinară, atribuirea traseului Aiud – Livezile – Rimetea, firmei „Aitrans”, singura care și-a exprimat disponibilitatea de a asigura transportul public în această zonă. Rămân în continuare fără acest serviciu rutele Aiud – Ponor – Geogel, Aiud – Lopadea Nouă – Hopârta, Aiud – Lopadea Nouă – Turdaș, Blaj – Cergău Mare și Blaj – Roșia de Secaș, după ce „Excelent Trans” SRL a renunţat la transportul în zonă. Aceeaşi situaţie se regăseşte pe traseul Alba Iulia – Ohaba, pe care opera „Gicu Trans” SRL.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel a declarat, în legătură cu această situaţie: „S-au retras firmele de pe trasee, motivul este acela că nu sunt economice pentru ele, acesta este legislația, lucrează în favoarea operatorului și nu a cetățeanului. Noi am propus grupe de trasee astfel încât, dacă pleacă de pe un traseu, să plece de pe toate traseele și sperăm ca în perioada următoare să se lămurească lucrurile”.

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre prezentat consilierilor judeţeni se arată că: „Urmare a acestei situații, Consiliul Județean Alba a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să precizeze procedura de urmat pentru atribuirea acestor trasee, având în vedere că autoritățile administrației publice locale din unele comune care sunt deservite de traseele respective au semnalat nemulțumiri din partea populației, existând riscul unor mișcări sociale greu de controlat”.

Primăriile comunelor Livezile și Rimetea au solicitat Consiliului Județean Alba măsuri urgente pentru asigurarea transportului public de persoane pe traseul Aiud – Livezile – Rimetea, având în vedere faptul că un număr mare de persoane din localitățile situate pe acest traseu fac naveta la Aiud unde au locurile de muncă, la acestea adăugându-se, în perioada cursurilor școlare, elevii navetiști.

„Pentru soluționarea acestei situații, s-au trimis adrese către 8 operatori de transport rutier de persoane, cu mențiunea că, în cazul în care sunt de acord să efectueze serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseele mai sus menționate, să depună la Consiliul Județean Alba o solicitare în acest sens, însoțită de certificatul de înregistrare fiscală, cărțile de identitate, certificatele de înmatriculare, certificatele de clasificare și copiile conforme ale autovehiculele cu care se va efectua transportul”, se mai precizează în raport.

Până în prezent, și-a exprimat disponibilitatea de a efectua serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate, prin atribuire directă, pe traseul Aiud – Livezile – Rimetea, operatorul de transport rutier SC Aitrans SA.

Firma a primit traseul prin atribuire directă, după aprobarea proiectului de hotărâre privind „aprobarea atribuirii directe a traseului Aiud – Livezile – Rimetea din Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru perioada 1 iulie 2008 – 31 decembrie 2013, în județul Alba”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax