Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Consilierii PNL: „STP cheltuieşte pe an circa 24 de milioane de lei, din care Primăria Alba Iulia subvenţionează 18 milioane”

Publicat

YouTube video

Consilierii liberali Simone Albani şi Gabriel Pleşa au realizat o trecere în revistă a implicaţiilor şi efectelor negative pe care le are contractul încheiat între municipalitate şi Societatea de Transport Public Alba Iulia.  Deşi considerat un contract păgubos, care sărăceşte bugetul municipiului Alba Iulia, acesta nu poate fi reziliat, deoarece este legal şi în vigoare. Potrivit consilierilor, începând din luna mai a acestui an, administraţia locală nu va mai avea bani pentru a suporta cheltuielile cu STP, intrând astfel în imposibilitate de plată.

„Suma pe care ne-a cerut-o STP anul acesta este de circa 18 milioane de lei. Noi într-adevăr în buget am aprobat mult mai puţin, adică 12 milioane de lei, din care 5 milioane deja i-am plătit pentru că au fost datoria pe care o avem de anul trecut şi mai avem 7 milioane pentru anul acesta. Asta ar însemna că mai putem acoperi cheltuielile până în luna mai. După această lună, nu mai avem resurse financiare pentru susţinerea cheltuielilor cu transportul public”, a explicat Albani.

Consilierul a prezentat şi lista cu cele patru amendamente ce vor face obiectul unui proiect de hotărâre ce va fi depus zilele acestea la sediul Primăriei şi care va fi supus la vot într-o altă şedinţă extraordinară, ce va avea loc până la sfârşitul lunii. Este vorba despre desemnarea unui supervizor din partea Primăriei care să verifice ce face STP-ul şi de unde provin acele cheltuieli enorme cu achiziţiile, verificarea traseelor, lungimea lor şi eficienţa, modificarea perioadei de amortizare de la 5 la 8 ani, dar şi modificarea caietului de sarcini care ar sta la baza tuturor problemelor.

Afirmaţiile consilierului au fost sprijinite de cele ale colegului său, Gabriel Pleşa:

„Ne vom lupta în continuare pentru alocarea banilor acolo unde este nevoie şi reducerea cheltuielilor, iar categoric cea mai mare cheltuială din bugetul local este această subvenţie la transportul local. Am încercat până acum să aflu ce se întâmplă cu transportul la ora asta în alte oraşe şi m-am oprit la oraşele din judeţul Alba. Cu stupoare am constatat că la Sebeş nu este nici un leu subvenţie şi la fel la Blaj, Aiud şi Cugir. Vă dau exemple de patru oraşe din Alba, sigur, mai mici, dar în care municipalitatea nu cheltuieşte nici un leu cu subvenţia. Trebuie să încercăm să facem un raport performanţă – cost, iar, exact cum spunea colegul meu, de ce atunci să nu se bucure toţi cetăţenii de transport gratuit în aceste condiţii de cheltuială hazardată pentru că tot am ieşi mai ieftin cu autobuze închiriate”.

Potrivit consilierilor, cheltuielile totale ale STP se ridică pe an la suma totală de aproape 24 de milioane de lei, din care administraţia locală subvenţionează 18 milioane lei: „În momentul de faţă, un bilet costă 2 lei, iar, pentru a fi rentabil transportul public, să nu mai plătim noi nici un fel de subvenţie, ar trebui să coste 7 lei biletul. Adică vorbim de o sumă uriaşă, circa 1,6 euro, mai scump decât cursa la Roma, la Milano şi la acelaşi nivel cu cursa la Paris”, a completat Simone Albani.

Aflaţi din declaraţiile consilierilor ce părere au despre AIDA-TL, salariile colosale de acolo, dar şi despre colegii lor PSD-işti, care au votat cotizaţia municipiului pentru transportul local:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax