Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Consilierul județean PDL Marius Hațegan: „De 14 luni, investițiile în infrastructură în Alba au ajuns la fabuloasa sumă de zero lei”

Publicat

YouTube video

Consilierul județean democrat-liberal, Marius Hațegan, prezent în conferința de presă a PDL, a vorbit despre situația investițiilor guvernamentale în infrastructura din județul Alba. De la instalarea Guvernului USL, susține consilierul, investițiile „au ajuns la fabuloasa sumă de zero lei”, ceea ce a avut un impact negativ asupra economiei locale, ducând la un număr mult mai mic de angajări în acest an. 

„În timpul guvernării PDL, erau trei programe mari de investiții directe de la Guvernul României: HG 577, OG 7 și Fondul de Mediu. Acestea se refereau la lucrări de infrastructură, adică alimentări cu apă, canalizări, drumuri județene și drumuri comunale. Începând din 2013, toate aceste programe au fost comasate într-unul singur, OG 28, intitulat acum Programul Național de Dezvoltare Locală, un program pur teoretic. Nu există bani și toate aceste investiții pe aceste programe sunt blocate”, a explicat Hațegan.

El a prezentat o situație a sumelor pe care le-a primit județul în cei patru ani de guvernare PDL, preluate de la Direcția Economică a Consiliului Județean Alba și care se ridică la aproximativ 970 de miliarde de lei vechi pentru dezvoltarea infrastructurii județene:

2009 – HG 577 – 170 miliarde lei vechi, OG 7 – 200 miliarde lei vechi

2010 – HG 577 – 120 miliarde lei vechi, OG 7, 140 miliarde lei vechi

2011 – HG 577 – 140 miliarde lei vechi, OG 7 – 120 miliarde lei vechi

2012, până la căderea guvernului Ungureanu, HG 577 – 70 miliarde lei vechi

Lipsa alocării de fonduri pentru investiții în infrastructurile locale și-a făcut simțit efectul negativ în economia locală, potrivit consilierului, care a mai arătat că în prima jumătate a anului 2013, numărul de angajări a scăzut cu peste 600, comparativ cu aceeași perioadă din 2012.

„De la instalarea la Palatul Victoria a Guvernului USL, deci de aproapre 14 luni, alocările pe toate programele au ajuns la fabuloasa sumă de zero lei. Efectele acestei lipse de fonduri se resimt puternic și în economia locală. Într-o perioadă de criză, pentru a se păstra locurile de muncă și a se crea altele noi, pe lângă investiții private, un lucru foarte important îl reprezintă investițiile de la buget. Economiii puternice, de talia Germaniei, folosesc aceste investiții guvernamentale. Pentru că aceste investiții lipsesc cu defăvârșire, s-a creat o diferență negativă de peste 600 de angajări, în prima jumătate a anului 2013, comparativ cu primele cinci luni din 2012. Potrivit AJOFM, între 1 ianuarie – 1 mai 2012, 3.443 persoane au ieșit din sistemul de șomaj, iar între 1 ianuarie – 1 iunie 2013, doar 2.817 persoane angajate. Rezultă că în prima jumătate a anului 2013, s-au pierdut 626 locuri de muncă în județul Alba. Deocamdată, cam aceasta e realitatea celor este 1 milion de locuri de muncă promise de USL, pentru cei patru ani în care va guverna”, a mai precizat consilierul județean.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax