Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Consiliul Concurenței: Indicii prin care autoritățile publice își pot da seama dacă ofertanții vor să trucheze o licitație

Publicat

Autoritățile locale pot semnala Consiliului Concurenței situațiile în care consideră că mi mulți ofertanți la o licitație sunt înțeleși între ei.

Daniela Bădilă, director general în cadrul instituției, a vorbit la Alba Iulia despre câteva situații întâlnite la licitațiile publice, care ar trebui să atragă atenția autorităților locale că între ofertanți ar putea exista înțelegeri.

Aceasta a spus că există câteva indicii care pot trage un semnal de alarmă autorității locale contractante.

”Cele mai întâlnite indicii din ofertele pe care noi le-am constatat sunt de regulă greșeli… același tip de greșeli, dacă nu aceleași greșeli în ofertele depuse de doi sau trei ofertanți.

Deci lucrul acesta denotă că ele au fost întocmite în comun sau au fost situații în care oferta unei companii a fost găsită la compania teoretic concurentă și apoi când trec în etapa de ofertă financiară, la fel, anumite similitudini puțin probabile” a spus Daniela Bădilă.


Reprezentanții Consiliului Concurenței derulează în județul Alba un eveniment de informare cu autoritățile publice locale și cu mediul privat prin care prezintă o serie de cazuri de încălcare a legislației în domeniul achizițiilor publice, dar au transmis și informații legate de modul în care pot fi evitate asemnea situații.

La eveniment participă mai mulți membri ai conducerii Consiliului Concurenței, inclusiv vicepreședintele instituției, Dan Virgil Pascu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 11.11.2022 at 16:22

    Hai fiţi serioşi, credeţi că autorităţile locale vor acest lucru ? Păi ele sunt primele care sunt la curent cu aşa ceva. Nu ne mai luaţi de păcălici cu legile voastre,că lumea ştie că aveţi în jurul vostru o adunătură de proşti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax