Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Consiliul Județean Alba s-a mutat în noul sediu din Cetatea Alba Carolina. Clădirea este o combinație între nou și vechi

Publicat

Consiliul Județean Alba și-a început activitatea într-un nou sediu. Este vorba despre clădirea aflată lângă Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. În trecut în clădire a funcționat fostul comisariat de Război. 

Lucrările de reamenajare ale clădirii au început în urmă cu mai bine de șase ani. Pe parcurs bugetul a fost suplimentat de mai multe ori. 

După ani buni de amenajări, noul sediu a fost dat în folosință pentru angajații Consiliului Județean Alba. Au fost făcute birouri, spații de ședință, spații sanitare și spații de așteptare pentru cetățeni.

De asemenea au fost puse în evidență mai multe mărturii istorice. Spre exemplu la parterul clădirii, a fost conservate ”in situ” mai multe părți de zid roman. Este vorba despre bucăți de zid roman, care făceau parte în anticul Apulum dintr-o baracă a legilonarilor Legiunii a XIII-a Gemina.

Stilul abordat în lucrările de amenajare a fost o combințaie între nou și vechi. Partea veche a clădirii a fost completată de o nouă zonă construită din metal cu geamuri mari și o pasarelă din care se poate vedea o bună parte din clădire.

Însă, cea mai importantă zonă, rămâne cea de la mansardă, unde a fost amenajată sala de ședințe a Consiliului Județean Alba.

Acesta a fost dotată cu aparatură modernă Noua și permite desfășurarea în condiții optime a ședințelor Consiliului Județean Alba dar și a altor evenimente de tipul: primire delegații oficiale, semnări acorduri și protocoale de cooperare, festivități oficiale, ședințe de lucru cu parteneri din România sau/și din alte state.

Valoarea istorică a clădirii

Situat în zona istorică a municipiului, în proximitatea Porții a III-a a Cetății, Comisariatul de război este o operă arhitecturală ce aparține lui Giovanni Morando Visconti, arhitectul cetății.

Comisariatul a fost una dintre structurile cu cele mai importante și multiple atribuții în cadrul garnizoanei, ocupându-se deopotrivă de probleme economice și militare, de la recrutarea efectivelor și încartiruirea acestora la sarcinile de aprovizionare, contabilitate și asistență sanitară, lucrări de construcții și întreținere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate