Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Construcția Grădiniței numărul 16 din Alba Iulia este aproape gata. Cum arată investiția de peste 21 de milioane de lei

Publicat

Construcția Grădiniței numărul 16 din Alba Iulia este aproape gata. Este vorba despre o investiție de aproape 21 de mililoane de lei, iar lucrările au demarat în urmă cu un an. 

Reporterii alba24.ro au fost altăuri de reprezentații Primăriei și de constructor pentru a vedea în ce stadiu se află construcția și cum arată viitoarea grădiniță. 

Flaviu Buta a declarat că lucrările de amenajare ar urma să fie gată în aproximativ două luni.

Situată în curtea Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”, grădinița va avea 160 de locuri și s-a realizat prin extinderea pe verticală și orizontală a fostei cantine.


Suprafață totală este de 2400 de metri pătrați. Grădinița va fi dotată cu panouri solare, panouri fotovoltaice, iar iluminatul din curtea grădiniței va fi realizat cu stâlpi cu panouri fotovoltaice.

De asemenea unitatea a fost dotată cu separatoare de grăsimi pentru apele reziduale. Clădirea, în mare parte va fi independentă energetic, a declarat pentru alba24.ro Flaviu Buta, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Firma care a câștigat licitația și care a executat lucrările de amenajare este Tobimar Construct SRL.

Cum este amenajată grădinița. Detalii tehnice

Organizarea funcțională a spațiilor prevede la nivelul parterului spațiile anexe grădiniței (sala polivalentă, bucătăria, administrație și izolator), care au nevoie de o continuă legătură cu exteriorul, iar la nivelul etajului sălile de grupă cu spațiile anexe aferente (vestiare, grupuri sanitare, depozite de material didactic).

Sala polivalentă, utilizată în programul de zi cu zi pentru servirea meselor, este în legătură directă cu locul de joacă din curte. Spațiile de deservire a funcțiunii principale (bucătăria, administrația, etc.) sunt orientate către Sud, latura pe care se face și accesul de serviciu în incintă.

Accesul copiilor se va face pe latura de Est, unde se va trece obligatoriu prin zona de filtru, ce include și izolatorul. Accesul în sala polivalentă cu ocazia unor evenimente se va putea face pe latura de Nord, unde se află și scara exterioară pentru evacuarea etajului, conform normelor în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate