Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Concursul pe teme istorice „Cealaltă Capitală”. Colegiu HCC câștigă în premieră ediția din acest an

Publicat

Concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” a ajuns în acest an la a VII-a ediție. Finala a avut la „start” patru echipe de la liceele din oraș. Ediția din acesta an a fost câștigată, în premieră, de Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”. Locul al II-lea a fost ocupat de elevi de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” iar pe locul al III-lea s-au clasat elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria”.

Joi, după semifinala de luni au rămas în joc: Liceul de Arte ”Regina Maria” , Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”. Elevii au răspuns la 40 de întrebări legate de istoria orașului Alba Iulia.

 

Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia, transmit organizatorii.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Valoarea premiilor a fost următoarea:

Locul I – 5.000 de lei

Locul II – 3.500 de lei

Locul III – 2.500 de lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax