Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Contrabandişti de aur, aduşi la audieri la sediul DIICOT Alba Iulia. Prejudiciul cauzat este de peste 2.400.000 de lei

Publicat

La sediul DIICOT Alba Iulia au fost noi audieri. Este vorba despre membrii unei grupări infracţionale acuzate de contrabandă cu aur. Au fost desfăşurate percheziţii la domiciliile mai multor persoane din judeţul Sibiu.

Acţiunea a fost instrumentată de ofiţeri din cadrul BCCO Alba Iulia şi DIICOT Sibiu. Membrii grupării vizate de poliţişti fac parte din Clanul Răcenilor, cunoscut cu antecedente de acest gen. Au fost confiscate aproximativ 5 kg de aur şi au fost ridicate pentru audieri mai multe persoane.

Descinderile au avut loc la sediile mai multor magazine din Sibiu care comercializează aur.  Potrivit anchetatorilor, bijuteriile erau introduse ilegal în ţară, fără acte care să ateste provenienţa acestora şi ulterior comercializate.

Vă prezentăm comunicatul emis de DIICOT în acest caz:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat un grup infracţional, constituit din 10 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu bijuterii din aur şi evaziune fiscală, prev. de art. 8 din Legea 39/2003, art. 270 alin.1 şi 2 teza 1- art. 274 din Legea 86/2006 şi art. 9 lit. b din Legea nr. 241/2005.

În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea în mod ilegal pe teritoriul României, a unor cantităţi însemnate de bijuterii din aur, provenind din Turcia. Bijuteriile erau comercializate prin intermediul magazinelor de profil pe care învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 2.400.000 de lei. Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii la sediul a 3 societăţi comerciale de pe pe raza municipiului Sibiu, ocazie cu care a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 22 kilograme bijuterii din aur.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba şi SIPI Sibiu. Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare bulgare. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 15 persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Totoian

    miercuri, 11.12.2013 at 08:34

    Buna ziua
    cunosc o persoana din Alba Iulia care este implicata in traficul ilegal cu bijuterii,lucreaza in invatamantul primar.E rusinos ca astfel de oameni stau la catedra,iar noi parintii ne lasam copiii pe mana lor.
    Aceasta doamna lipsea de la scoala avand concedii medicale false,pentru a se putea ocupa de aceste afaceri ilegale.
    Ar trebui sa se faca cercetari mai ample.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax