Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Controalele de la centrele sociale din Alba. Cât vor dura și cum sunt organizate verificările. Precizările prefectului Albu

Publicat

La nivelul județului Alba au demarat luni controale în 93 de centre sociale, inclusiv azile de bătrâni și centre pentru copii. Cele mai multe dintre unitățile vizate sunt în zona municipiului Alba Iulia. Acțiunile de control vor dura toată săptămâna. 

În urma unei dispoziții a primului ministru, timp de 7 zile, o comisie constituită din reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Alba, Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba și Protecției Consumatorului va controla toate centrele sociale din județ.

Reprezentanții fiecărei instituții vor verifica, în baza competenței, respectarea legislației și a normelor în domeniu. Astfel, inspectorii DSVSA vor controla acele unități care au bloc alimentar autorizat, iar inspectorii DSP vor urmări respectarea măsurilor și a condițiilor igienico-sanitare.

Potrivit prefectului județului Alba, Nicolae Albu, fiecare instituție va prezenta un raport cu rezultatele controalelor și măsurile luate.

Prefectul precizează că, la finalul fiecărei zile de control, instituțiile raportează situația către Instituția Prefectului. Până la ora 12.00, marți, nu au fost raportate centre închise în județul Alba, din cauza neregulilor, potrivit sursei citate.

Verificări sunt în desfășurare în toate centrele sociale din țară (azile de bătrâni, centre pentru persoane cu dizabilități sau pentru copii), după ce în spațiul public au apărut imagini de la un azil din Afumați, județul Ilfov, ce au șocat România. Bătrânii erau chinuiți, înfometați și bătuți.

Potrivit unor surse încă din primele zile au fost date numeroase amenzi, dar nu au fost găsite deficiențe de tipul celor descoperite la azilul de bătrâni din Ilfov.

Autoritățile din Alba au anunțat că vor face publică o situație cu problemele constatate la unitățile care au fost deja verificate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    marți, 11.07.2023 at 13:46

    Daca nu se intampla nenorociri nu faceti controale???
    Traim intr-o iluzie!!!
    Rusine statului colector de taxe, bem ceai de tei si ne facem 6 case din meditatii, de la cap se-npute pestele, nu vedeti ca suntem de rasul planetei!?

  2. pilu

    marți, 11.07.2023 at 16:04

    Te-ai trezit, moşule ? Dacă erai pe fază acum ne raportai ce s-a făcut până acum. Dar cum nu aţi făcut nimic, nimicuri cu solde grase sunteţi toţi.Am auzit că este un azil pentru patru persoane în Totoi. Ştiţi asta ? Mi-a povestit un lucrător că a fost contactat pentru nişte lucrări la centrul de copii tot din Totoi. Ce povesteşte ăsta rămâi crucit, mai ales că în timpul ăla venise un camion cu ajutoare din Germania.Subnutriţi pe linie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax