Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Corala „Reîntregirea” a obținut locul II la Concursul Național „Lăudați pe Domnul”. Părintele Nicolae Topîrcean, cel mai bun dirijor

Publicat

YouTube video

Sâmbătă seara, în Aula Magna „Teoctist Patiarhul” a Palatului Patiarhal, s-a desfășurat faza finală a Concursului Național „Lăudați pe Domnul”. Mitropolia Ardealului a fost reprezentată de Corala „Reîntregirea” din Alba Iulia, care s-a clasat pe al doilea loc. Dirijorul coralei, Părintele Nicolae Topîrcean a fost desemnat cel mai bun dirijor din concurs.

Doar două puncte au lipsit reprezentanților județului Alba pentru a reedita succesul din 2009, când au câștigat premiul I. În cale a stat doar Corala „Dimitrie Suceveanu” a Protoieriei II București. Aceasta a acumulat 166 de puncte din 175 posibile. Pe același loc doi, la egalitate cu corala din județul nostru, s-a clasat și Corala „Dr. Vasile Petrașcu” din Cluj-Napoca. Astfel, premiul 3 nu a mai fost acordat.

În continuarea clasamentului s-au situat coralele care au reprezentat mitropoliile: Moldovei (mențiunea I), Olteniei (mențiunea a II-a) și Banatului (mențiunea a III-a). Fiecare formație înscrisă a interpretat trei piese, care, cumulat, să nu depășească 12 minute. Sub privirile membrilor Sfântului Sinod, dar și ale Mitropolitului Efrem de Ydra, Eghina, Spetses și Kounoupitsa, s-au perindat toate cele șase corale preoțești.

Intrată ultima pe scenă, Corala „Reîntregirea” s-a prezentat în concurs cu piesele: „Irmos la Adormirea Maicii Domnului (Dimitrie Cunțanu), „Florilegiu bizantin de Paști” (Stelian Ionașcu) și „Să se umple gurile noastre” (Sabin Drăgoi).

Pr. Nicolae Topîrcean, cel mai bun dirijor

Prezent pentru a doua oară în faza finală a acestui concurs, Părintele Nicolae Topîrcean a primit titlul de cel mai bun dirijor din concurs. „Corala Reîntregirea a făcut tot ceea ce a fost cu putință, dar decizia juriului este unanim acceptată” a declarat acesta pentru Alba24.ro. Județul Alba a avut un reprezentant și în juriu, aici fiind prezent Prof. Iosif Fiț. Imediat după concurs, membrii corului au plecat spre casă, ajungând în Alba Iulia în jurul dimineții.

FOTO: Patriarhia.ro

Serafim ARMANCA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioan

    luni, 29.10.2012 at 22:11

    Materialul se termina brusc, fara utimele doua piese ale celor de la Alba Iulia, care au fost foarte „de efect”. Ca sa nu spuna toti care vizioneaza materialul: Alba Iulia au fost cei mai buni! Oare de ce nu au luat locul I?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax