Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cristian Pomohaci nu a reușit să aducă probe în favoarea sa. Consistoriul Eparhial discută mâine situația preotului

Publicat

pomohaci Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru racolare de minori în scopuri sexuale, nu a prezentat probe care să-l disculpe de acuzațiile aduse. Deși a avut la dispoziție 30 de zile pentru a se prezenta cu  dovezi la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, pentru demontarea acuzaţiilor, acest lucru nu s-a întâmplat.

„În cele 30 de zile pe care părintele Pomohaci le-a avut la dispoziție pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, nu au fost prezentate probe la centru. Părintele a fost prezent și ieri, la orele după-amiezii, la centrul eparhial”, a precizat reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi.

Acesta a mai spus că în momentul de față există cererea lui Pomohaci care solicită retragerea temporară din preoție din motive de sănătate.

Vezi şi Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, solicită retragerea temporară din preoţie, pe motive de sănătate

Cererea a fost analizată astăzi în ședința Permanenței Consiliului Eparhial și a fost trimisă spre analiză Consistoriului Eparhial, care se va întruni joi, de la ora 12.00.

YouTube video

Reamintim că preotul Cristian Pomohaci, de la Parohia Moşuni, din judeţul Mureş, este în mijlocul unui scandal mediatic, după ce în mediul online a apărut o înregistrare în care ar fi cerut favoruri sexuale unui tânăr care, la data respectivă, era minor. Pentru el s-a decis oprirea de la slujire, pentru 30 de zile, începând cu data de 29 iunie. „În această perioadă va trebui să îşi pregătească apărarea, având în vedere că deocamdată nu a putut demonta acuzaţiile”, a declarat Eugen Moldovan, consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, la data respectivă.

Preotului i s-ar fi făcut dosar de caterisire, mai ales că acesta nu ar fi la prima abatere gravă. Oficiali ai Patriarhiei au precizat, în iunie, că Pomohaci a mai fost sancționat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărțuirii sexuale.

A intrat şi în vizorul autorităţilor de anchetă penală. Dosarul în care este acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, a ajuns la Parchetul General.

Biserica Ortodoxă Română a anunțat măsuri stricte după scandalul în care este implicat părintele Cristian Pomohaci. Patriarhia Română, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. rusinea

    joi, 27.07.2017 at 09:42

    Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta si afaceristii pe care ii pastoreste. Uite asa, multi ignoranti se vor pocai sau vor renunta la ignoranta religioasa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax