Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO CSM Unirea Alba Iulia la final de stagiune: Jucătorul sezonului. Ce spune președintele Dascălescu. Cifrele echipei

Publicat

Unirea Alba Iulia a încheiat ediția 2022/2023 a Ligii a 3-a pe locul 3 în Seria 9.

Acest fapt reprezintă cea mai bună clasare a formației din Alba Iulia  în cele 7 sezoane (2015-2023) petrecute pe a treia scenă a fotbalului românesc.

Cel mai bun fotbalist al Unirii pe parcursul acestui sezon a fost Răzvan Fetița, care a marcat de 14 ori.

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a reușit să încheie pe podium sezonul care abia a ajuns la final.

Deși a început cu stângul această stagiune, formația condusă de pe banca tehnică de Marcel Rusu, și din birou de Mihai Dăscălescu, a reușit să se pună pe picioare.

Președintele secției de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, Mihai Valentin Dăscălescu, se declară mulțumit de parcursul pe care echipa ale cărei destine le conduce l-a avut în acest sezon.

„Îmi felicit toți jucătorii și antrenorii pentru acest parcurs bun spre foarte bun pe care l-am reușit. Sunt fericit că am încheiat pe podium și am realizat o oarecare performanță la nivelul Ligii a 3-a”, a declarat Mihai Dăscălescu pentru alba24.ro.

Printre principalii artizani ai acestei clasări, după spusele lui Mihai Valentin Dăscălescu se numără Călin Cristea, Răzvan Fetița și Ion Grozav, aceștia fiind jucătorii care au adus experiență în cadrul lotului.

Pe lângă aceștia, s-au remarcat progrese vizibile la tineri fotbaliști precum Darius Indrei, Paul Codrea sau George Mâlnă.

Parcursul Unirii

În debutul sezonului, contorizând și Cupa României, Unirea a adunat 7 partide fără victorie, pe perioada 20 august – 8 noiembrie, atunci când au obținut 3 remize și 4 înfrângeri.

Ulterior a urmat cea mai bună perioadă pentru formația albaiuliană, reușind să lege 5 victorii consecutive.

La finalul sezonului regular, Unirea Alba Iulia obținuse 30 de puncte în 18 partide, cu un bilanț de 9 victorii, 3 remize și  6 înfrângeri, fapt care le-a asigurat calificarea în play-off.

„Alb-negrii” au început play-off-ul de pe poziția a 4-a, iar lucrurile au mers într-un sens pozitiv și în această a doua fază a competiției, Marcel Rusu conducând formația spre podium.

Singurele echipe împotriva cărora Unirea a înregistrat un bilanț negativ, au fost cele două formații care s-au calificat la barajul de promovare: Unirea Ungheni (3 înfrângeri, o remiză, o victorie) și Corvinul Hunedoara (5 înfrângeri).

De cealaltă parte, aceștia au învins la capitolul confruntărilor directe marea rivală din județ, Metalurgistul Cugir, împotriva cărora au obținut 3 victorii, o remiză și o înfrângere.

Cifre, statistici

Bilanț rezultate:

  • 12 victorii – (44%)
  • 5 remize – ( 19%)
  • 10 înfrângeri – (37%)

Goluri:

  • 45 înscrise
  • 44 încasate
    • golaveraj: +1

Puncte:

  • 2021/2022: 27 – locul 9 (loc retrogradabil)
  • 2022/2023: 41 – locul 3 (la un punct de barajul de promovare)
    • +14 puncte
    • +6 poziții în clasament

Marcatori:

  • Răzvan Fetița – 14 goluri
  • Oluwaseun „Șoni” Agbomoniyi – 7
  • Darius Indrei – 7
  • Ioan Cîrloanță – 4
  • Andrei Roșu – 3
  • Călin Cristea – 2
  • P. Codrea, E. Codrea, Mâlnă, Epure, Domșa – 1
  • Autogoluri – 3

Clean Sheets:

În 6 partide blocul defensiv pe care Marcel Rusu a mizat și-a făcut perfect treaba, reușind să păstreze poarta intactă.

Distincții

Jucătorul sezonului – Răzvan Fetița

Răzvan Fetița (32) a fost de departe cea mai importantă piesă din angrenajul echipei. Acesta a înscris peste 30% din golurile marcate de echipa sa pe parcursul întregului sezon, 5 dintre acestea venind chiar în play-off-ul competiției.

Pe lângă cele 14 goluri, Răzvan a avut prestații bune meci de meci, jucând unele partide chiar și cu banderola de căpitan pe braț. Decarul Unirii și-a jucat perfect rolul în obținerea medaliilor de bronz.

Stranierul sezonului – Adnan Benkirat

Algerianul Adnan Benkirat (32) s-a luptat cu Oluwaseun „Șoni” Agbomoniyi (21) pentru titlul de „stranierul sezonului”, însă per total acesta a fost fotbalistul cu un rol mai important.

Benkirat s-a dovedit a fi un jucător defensiv polivalent, acoperind cu aceeași lejeritate pozițiile de mijlocaș defensiv și fundaș central. Înalt, puternic, bun din punct de vedere defensiv, Adnan pare a fi un jucător cu care Unirea poate ataca promovarea.

Când vine vorba despre „Șoni”, acesta s-a remarcat prin calitățile sale individuale și prin cele 7 goluri înscrise. Totuși, mai multe persoane din cadrul clubului s-au plâns despre maniera în care acesta se pregătește în timpul săptămânii, lucru care s-a reflectat și în prestațiile sale.

De multe ori nigerianul a părut fără chef de joc pe teren, fiind utilizat ceva mai puțin în a doua parte a sezonului.

Unul dintre zvonurile care circulă de câteva săptămâni bune prin birourile CSM-ului, este că acesta ar urma să plece la cealaltă echipă a orașului, Universitatea Alba Iulia.

Golden Boy – Darius Indrei

Darius Indrei (22) este tânărul fotbalist din cadrul lotului unirii care a evoluat cel mai mult pe parcursul acestui sezon. Darius a încântat privirile spectatorilor de pe „Cetate” în repetate rânduri cu goluri din exteriorul careului, ultimul fiind înscris la penultimul meci al stagiunii, împotriva Metalurgistului Cugir.

Darius joacă, de regulă, în extreme. Pe parcursul campionatului acesta a evoluat în ambele flancuri, iar cifra 7 în dreptul golurilor marcate spune multe despre acest tânăr de viitor pe care Unirea Alba Iulia îl are în propria curte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax