Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: CULTUL LUI POMOHACI. Exorcizări în garajul vilei fostului preot, caterisit după un scandal sexual

Publicat

YouTube video

REPORTAJ VICE: <„De ce am venit? De ce am veniiiiit aici? Mă scoate, mă scoate!”, urlă demonul care regretă acum că s-a pus cu cine nu trebuia…>, realtează jurnalista de la VICE, Andreea Pocotilă, dintr-un garaj din satul Moșuni, județul Mureș.

Garajul este de fapt, o biserică improvizată a preotului, cântăreț de muzică populară, Cristian Pomohaci.

”În fiecare vineri, la miezul nopții, din curtea din satul Moșuni, județul Mureș, se aud urlete, lătrături și grohăituri. Par de câine sau de lup, dar cei care le scot sunt oameni.

Femei și bărbați se zvârcolesc, urlă și se schimonosesc într-un garaj transformat în biserică în care se înghesuie săptămânal cam două sute de persoane la slujba de dezlegare a preotului caterisit Cristian Pomohaci.

Ca să scoată dracii din oameni, fostul om al Bisericii le face semnul crucii, îi stropește cu agheasmă și le răcnește versete din Biblie. “Ieși, ieși, ieși!”, le strigă cântărețul de muzică populară și presupușii demoni ies”, citează libertatea.ro, din investigația realizată de reporterii de la VICE.

Mai exact, după excluderea sa din Biserica Ortodoxă Română, în urma scandalului sexual, fostul preot Pomohaci și-a improvizat în vila sa din Moșuni o ”biserică”.

CITEȘTE ȘI: AUDIO: O înregistrare cu preotul cântăreț Cristian Pomohaci, tulbură liniștea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Acesta ar fi ispitit un tânăr să aibă relații homosexuale cu el

Bătrâne cu batic pe cap care se plâng de drumul lung, dar și femei alături de bărbați care arată a oameni de afaceri, se plimbă prin curtea lui Pomohaci în fiecare noapte de vineri.

Cei prezenți în curtea bisericii improvizate, din garajul cântărețului de muzică populară nu par să creadă în problemele cu legea pe care aceasta le-a avut.

Aceștia primesc și canoane. Potrivit jurnaliștilor de la VICE, canonul este e o foaie A4 tipărită cu sarcini: să țină post negru nouă marți la rând, să citească șapte psalmi de câte trei ori pe zi la ora 19 fix, să facă mătănii de șapte ori pe zi. Canonul se adaptează în funcție de gravitatea cazului fiecărui credincios.

Dar, mântuirea și alinarea spirituală nu vine pe gratis la biserica improvizată a lui Pomohaci. Fiecare persoană oferă o sumă de bani pentru fiecare canon. Cea care primește banii este ”Maica Maria”, mâna dreapta a lui Pomohaci.

Jurnaliștii VICE au stat într-o noapte în biserica fostului preot și au relatat într-un amplu articol cele văzute, auzite și simțite.

De la persoanele înghesuite în garajul transformat în biserică, care îl așteaptă cu sufletul la gură pe Pomohaci și până la demonii scoși din omameni, toate au fost realatate de reporterii VICE, într-un articol preluat de libertatea.ro.

CITEȘTE cum se desfășoară o slujbă ținută de Pomohaci, relatări de la fața locului și mărturii ale credincioșilor, pe VICE.COM:

CULTUL LUI POMOHACI. Am fost la slujba de exorcizare ținută de fostul preot, să văd de ce-l iubesc sute de adepți

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax