Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: CULTUL LUI POMOHACI. Exorcizări în garajul vilei fostului preot, caterisit după un scandal sexual

Publicat


REPORTAJ VICE: <„De ce am venit? De ce am veniiiiit aici? Mă scoate, mă scoate!”, urlă demonul care regretă acum că s-a pus cu cine nu trebuia…>, realtează jurnalista de la VICE, Andreea Pocotilă, dintr-un garaj din satul Moșuni, județul Mureș.

Garajul este de fapt, o biserică improvizată a preotului, cântăreț de muzică populară, Cristian Pomohaci.

”În fiecare vineri, la miezul nopții, din curtea din satul Moșuni, județul Mureș, se aud urlete, lătrături și grohăituri. Par de câine sau de lup, dar cei care le scot sunt oameni.

Femei și bărbați se zvârcolesc, urlă și se schimonosesc într-un garaj transformat în biserică în care se înghesuie săptămânal cam două sute de persoane la slujba de dezlegare a preotului caterisit Cristian Pomohaci.

Ca să scoată dracii din oameni, fostul om al Bisericii le face semnul crucii, îi stropește cu agheasmă și le răcnește versete din Biblie. “Ieși, ieși, ieși!”, le strigă cântărețul de muzică populară și presupușii demoni ies”, citează libertatea.ro, din investigația realizată de reporterii de la VICE.

Mai exact, după excluderea sa din Biserica Ortodoxă Română, în urma scandalului sexual, fostul preot Pomohaci și-a improvizat în vila sa din Moșuni o ”biserică”.

CITEȘTE ȘI: AUDIO: O înregistrare cu preotul cântăreț Cristian Pomohaci, tulbură liniștea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Acesta ar fi ispitit un tânăr să aibă relații homosexuale cu el

Bătrâne cu batic pe cap care se plâng de drumul lung, dar și femei alături de bărbați care arată a oameni de afaceri, se plimbă prin curtea lui Pomohaci în fiecare noapte de vineri.

Cei prezenți în curtea bisericii improvizate, din garajul cântărețului de muzică populară nu par să creadă în problemele cu legea pe care aceasta le-a avut.

Aceștia primesc și canoane. Potrivit jurnaliștilor de la VICE, canonul este e o foaie A4 tipărită cu sarcini: să țină post negru nouă marți la rând, să citească șapte psalmi de câte trei ori pe zi la ora 19 fix, să facă mătănii de șapte ori pe zi. Canonul se adaptează în funcție de gravitatea cazului fiecărui credincios.

Dar, mântuirea și alinarea spirituală nu vine pe gratis la biserica improvizată a lui Pomohaci. Fiecare persoană oferă o sumă de bani pentru fiecare canon. Cea care primește banii este ”Maica Maria”, mâna dreapta a lui Pomohaci.

Jurnaliștii VICE au stat într-o noapte în biserica fostului preot și au relatat într-un amplu articol cele văzute, auzite și simțite.

De la persoanele înghesuite în garajul transformat în biserică, care îl așteaptă cu sufletul la gură pe Pomohaci și până la demonii scoși din omameni, toate au fost realatate de reporterii VICE, într-un articol preluat de libertatea.ro.

CITEȘTE cum se desfășoară o slujbă ținută de Pomohaci, relatări de la fața locului și mărturii ale credincioșilor, pe VICE.COM:

CULTUL LUI POMOHACI. Am fost la slujba de exorcizare ținută de fostul preot, să văd de ce-l iubesc sute de adepți

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ceață și polei în Alba și în alte șapte județe din țară. Localitățile vizate

Publicat

ceata noaptea

Meteorologii au emis, vineri seara, avertizări Cod Galben de ceață valabile în zona joasă a județului Alba și în alte șapte județe din țară. Potrivit ANM, până la ora 2.00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Pe arii restrânse se va depune chiciură sau […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat

Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii. În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cărțile de identitate cu cip, emise din 3 august 2021. Până când se poate călători în UE cu actualele documente

Publicat

Noile cărți de identitate electronice vor fi puse în circulație începând cu data de 3 august 2021, însă românii vor putea călători în Uniunea Europeană și după această dată cu paşaport valabil, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mașini de lux și sute de televizoare – achiziții făcute la Ministerul de Interne de miniștrii din Guvernele PSD

Publicat

La MAI au fost făcute achiziții pe care actualul ministru de Interne, Marcel Vela, le consideră nejustificate, în condiţiile în care era necesară dotarea poliţiştilor. Acesta a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-au cumpărat din banii poliţiştilor un BMW seria 7, care a fost făcut cadou la Camera Deputaţilor, dar şi patru maşini […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate