Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum arăta Alba Iulia cu câteva luni înainte de Revoluție. Imagini de acum 31 de ani, cu locuri care azi au dispărut

Publicat

YouTube video

La 31 de ani de la Revoluție, Alba24 vă propune să revedem câteva imagini din Alba Iulia, surprinse cu doar câteva luni înainte de decembrie 1989.

Aceste imagini pot stârni nostalgii sau, din contră, oroare pentru acea epocă. Pentru cei mai mulți, care erau prea mici sau nici nu se născuseră încă, poate fi vorba pur și simpluu despre curiozitate.

a

Micul parc cu arhitectură comunistă, unde elevii de la HCC fugeau în pauză la o țigară sau evadau de la câte o oră, restaurantul și covrigăria de la Platoul Romanilor, parcul din fața Catedralei, cu aleile lui simetric desenate, bulevardul, Casa de Cultură a Sindicatelor, Poarta a III-a, Cinematograful Dacia fără ”extinderile” de acum, străzi fără mașini și spații altădată goale, peste care acum se înalță tot felul de clădiri, sunt numai câteva dintre imaginile pe care le puteți revedea într-un film foarte scurt, care prezintă Alba Iulia așa cum era în anul 1989, cu doar câteva luni înainte de Revoluție. 

 

a

Străzile sunt gri, oamenii sunt gri, iar clădirile sunt… exact, gri! De vină poate fi și calitatea peliculei, tehnica avansată de filmare nefiind la acea dată disponibilă puținilor deținători de camere video din oraș. Sau, poate așa era orașul și de vină suntem noi, cei care ni-l amintim mai colorat.

a

Indiferent de cum ne raportăm la acele timpuri, o privire merită să aruncăm.

Filmările DOCUMENT au fost realizate de Ioana Cristina Muntean iar montajul de Silviu Juchi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. HH

    luni, 02.10.2017 at 10:34

    MINUNAT, MULTUMIM ! ( MAI VREM )

  2. dorinteodor

    luni, 02.10.2017 at 14:20

    n-aveti si o poza cu blocul taiat in doua inainte de a fi taiat?

  3. Tara lui Papura Voda

    marți, 03.10.2017 at 19:56

    Frumos!
    Conducatori care gandeau cu capul, nu cu dosul, ca sa creeze giratorii cu semafoare si treceri de pietoni, toate in botul calului!

    • COSMIN

      vineri, 06.10.2017 at 09:24

      Giratorii cu semafoare, carti de colorat promise copiiilor la inceputul anului scolar 2017 si bineinteles doar promise,….cat mai multe biserici, daca se poate pe toate stradutele! astea sunt necesitatile urbei!

  4. Freedom

    duminică, 15.12.2019 at 19:09

    Ptr toti imbecilii care doresc „conducatori care gandeau” : va invit sa solicitati de urgenta azil politic in Coreea de Nord.Drum bun!
    Prefer libertatea cu toate neajunsurile generate de o eventuala bunastare falsa!!
    Nu mai faceti apologia unor vremuri groaznice , peste 1000 de oameni tineri au murit ptr ca noi sa pute, printre altele ,sa scriem inclusiv comentarii pe acest site!!
    Circulatia rutiera arata asa deoarece in ultimii 2 ani cu totii am adus in tara 1,5 mil de masini ,deoarece nu mai platim nici o taxa ptr ele si suntem foarte comozi. Prostia se plateste pana la urma.

  5. kretz

    miercuri, 16.12.2020 at 19:43

    ca hccist sigur ca nu ma lasa indiferent cele 3 banci din „parcul” de langa proiectari da cine naiba poate fi nostalgic dupa asa ceva:
    cand vezi pustietatile in ruina in plina zona centrala (parca-s filmarile din the walking dead fara umblatori) ti-e si rusine sa la spui copiilor c-ai trait atunci in oras

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax