Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stadiul lucrărilor la tunelurile pentru urși de pe tronsonul lipsă de pe autostrada A1, care leagă Sebeșul de granița cu Ungaria

Publicat

Partea lipsă a Autostrăzii A1, Lugoj-Deva, adică cei 13,16 kilometri de autostradă care ar face posibilă circulația pe A1, de la Sebeș, la granița cu Ungaria, este în continuare în construcție. 

Conform ultimei centralizări CESTRIN, stadiul fizic înregistrat este de 1,27%, scriu reporterii de la hotnews.ro. Este vorba inclusiv despre porțiunea dintre Margina și Holde în care trebuie construite tuneluri pentru urși. 

Construcția este realizată de o asociere de firme, una din România și alta din Bosnia: UMB (România) și Euro-Asfalt (Bosnia).

Finanțarea, în pericol

Banii pentru construcția segmentului lipsă de autostradă au venit prin programul PNRR. O condiție de bază a proiectelor finanțate prin PNRR este finalizarea lor până în 2026.

YouTube video

Firmele câștigătoare au fost anunțate în 14 octombrie 2022, iar contractul de 1,83 miliarde de lei fără TVA prevedea 11 luni pentru proiectare și alte 34 de luni pentru execuția proiectului.

Însă, Proiectul Tehnic pentru tuneluri a fost abia recent aprobat și abia a fost emisă autorizația de construire pentru acel segment, este puțin probabil că termenul din PNRR va putea fi respectat. Dacă termenul PNRR nu va fi respectat, finanțarea proiectului va veni exclusiv de la bugetul de stat, au precizat reporterii de la hotnews.ro.

sursă video/ foto: Youtube, Adisan.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate