Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată mașina cu care va concura Tudor Pop la Alba Iulia Super Rally. Car reveal în Piața Cetății. Traseul competiției

Publicat

Alba Iulia Super Rally este cel mai important eveniment automobilistic din istoria municipiului Alba Iulia, și va avea loc în perioada 2-3 iunie.

Tudor Pop concurează din partea Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia și este unul dintre cei patru piloți din Alba care va lua startul la această etapă a doua a Campionatului Național de Super Rally, desfășurată la Alba Iulia.

Ceilalți piloți din Alba Iulia care vor participa la acest raliu sunt Elisei Groza, Petru Constantinescu și Edi Tonchi.

Tudor va „alerga” pe străzile orașului său natal într-o mașină de peste 300 de cai putere, alături de alți 23 de piloți din România și nu numai.

Este vorba despre o mașină japoneză, un Mitsubishi Lancer Evo 9, model despre care Tudor ne spune că este unul de-a dreptul legendar în lumea raliurilor.

Tudor Pop pilotează încă de la vârsta de 12 ani, atunci când a debutat în campionatele județene de karting. Ulterior, în 2014, și-a pornit cariera de pilot profesionist.

Acesta este la a doua participare în Campionatul Național de Super Rally.

Mitsubishi Evo Lancer 9 – foto: alba24

Pe lângă piloții albaiulieni care vor concura la această cursă, se numără și alte nume sonore ale sporturilor cu motor din România, precum Jerome France (actualul campion național), Mihai Leu, Costel Cășuneanu, Vali Porcișteanu sau Bogdan Duma.

Traseul Super Rally de la Alba Iulia: restricții de circulație

Organizarea acestui eveniment va necesita și restricționarea circulației pe anumite zone, după cum urmează:

  • Bulevardul 1 Decembrie 1918, sectorul dintre strada Vasile Goldiș și strada Cloșca, inclusiv parcarea din capătul Bulevardului Transilvaniei, vor fi închise de vineri, 2 iunie, ora 12, până sâmbătă, 3 iunie, ora 21, pentru amenajarea parcului de service pentru mașinile de concurs.
  • Bulevardul Horea, Calea Moților (între Bulevardul Horea și intersecția cu străzile Doinei și Nicolae Bălcescu, inclusiv sensul giratoriu) și strada Aurel Vlaicu – restricția de circulație va fi impusă din seara de vineri, 2 iunie, ora 19, până sâmbătă, 3 iunie, ora 21, pentru amenajarea traseului de concurs.

Interior Mitsubishi Evo Lancer 9 – foto: alba24

În ziua de vineri, 2 iunie, va avea loc deschiderea evenimentului și prezentarea tuturor piloților participanți, în zona parcului service care va fi amenajat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Sâmbătă va avea loc raliul propriu-zis, astfel fiecare dintre cei 25 de piloți vor parcurge traseul de câte 7 ori.

Traseul Super Rally de la Alba Iulia

START – bulevardul 1 Decembrie, interscția cu strada Cloșca – sensul giratoriu de la intersecția cu Calea Moților – coborâre pe Calea Moților până la sensul giratoriu de la intersecția cu străzile Decebal, Marcus Aurelis și Doinei – urcare pe Calea Moților – intrare pe strada Aurel Vlaicu – sensul giratoriu de la Hotel Cetate, la intersecția cu strada Unirii – FINISH.

Traseul Alba Iulia Super Rally – foto: Facebook/ Municipiul Alba Iulia

Eveniimentul va pute afi urmărit în integralitate pe alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Jean

    joi, 01.06.2023 at 12:49

    Subtirel pt un oras cu atatia meleonari…. daca puneau mana de la mana se putea prezenta nu cu o masina “legendara” ci cu una cat de cat actuala. Dar pentru aia bravo pentru pilot!

  2. X

    sâmbătă, 03.06.2023 at 08:25

    Asta ne trăbă, să mai închidă circulația pe câteva străzi. Nu îi bombardat destul tot orașul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax