Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată plămânii unui pacient bolnav de COVID-19. Imagini 3D cu leziunile produse de coronavirus

YouTube video

Publicat

Un videoclip dintr-un spital din Statele Unite arată plămânii unui bărbat care a fost asimptomatic cu câteva zile în urmă, însă acum plămânii pacientului cu COVID-19 nu reușesc să funcționeze corect. „Oamenii trebuie să ia asta în serios” a spus dr. Keith Mortman, șeful chirurgiei toracice de la George Washington University Hospital, citat de CNN.

Spitalul din Washington DC a lansat recent un videoclip 3D cu plămânii afectați de coronavirus.

Imaginile arată o vătămare extinsă a plămânilor unui bărbat în general sănătos de 59 de ani, cu hipertensiune arterială, a spus dr. Mortman. De când s-a îmbolnăvit grav, pacientul necesită un ventilator care să-l ajute să respire, dar chiar și așa, nu este suficient. De asemenea, el are nevoie de un alt aparat care să circule și apoi să-i oxigeneze sângele.

„Acesta NU este un pacient cu boli grave în vârstă de 70 de ani”, a spus Mortman. „În afară de hipertensiunea arterială, el nu are alte probleme medicale semnificative”, a completat acesta.

Zonele marcate cu galben în video reprezintă părți infectate și inflamate ale plămânului. Din scanare, este clar că daunele nu sunt localizate într-o singură zonă, ci acoperă zone extinse ale ambilor plămâni, arătând cât de rapid și agresiv poate evolua infecția, chiar și la pacienții mai tineri. Un pacient cu plămâni sănătoși nu ar avea nicio zonă galbenă pe scanare.

Galbenul marchează atât infecția, cât și inflamația. „Este un proces inflamator destul de puternic în plămâni, în încercarea organismului de a controla infecția”, a spus Keith Mortman.

Inflamarea împiedică plămânii să poată oxigena sângele și să îndepărteze dioxidul de carbon. Acest lucru determină un pacient să necesite mai mult aer pentru a echilibra nivelul de oxigen și de dioxid de carbon.

„Vreau ca oamenii să vadă asta și să înțeleagă ce poate face acest virus”, a spus Mortman. „Oamenii trebuie să ia asta în serios”.

Pacientul rămâne în stare critică la ATI.

„Pentru acești pacienți care prezintă în esență insuficiență respiratorie progresivă, afectarea plămânilor este rapidă și răspândită. Din păcate, odată deteriorați în acest fel plămânii, poate dura mult până se vindecă. Pentru aproximativ 2-4% dintre pacienții cu Covid-19, daunele sunt ireversibile”, a spus doctorul Mortman.

sursa: cnn.com, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate