Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum arată Transalpina de Apuseni, între Bucium și Aiud. Se lucrează pe toată lungimea drumului

Publicat

Se lucrează intens pe „Transalpina de Apuseni”, între Bucium și Aiud. Utilajele sunt „împrăștiate” pe cele două tronsoane.

În comunele Bucium, Mogoș și Ponor se frezează asfaltul, se execută foraje, ziduri de sprijin poduri și podețe.

În comuna Râmeț, lucrările de asfaltare au ajuns la circa 1 kimlometru de sediul Primăriei, în apropiere de Cheile Mănăstirii.

Lucrările la lotul 2 al proiectului de modernizare a Transalpina de Apuseni (DJ 107 I) au fost reluate la sfârșitul săptămânii trecute.

Acest lot are o lungime de 36,5 km, pornind din Ponor, trecând prin Mogoș și Bucium, până la intersecția cu DN 74.

Transalpina de Apuseni traversează de la est la vest zona de sud a Munților Apuseni, trecând prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării.

  • Pe toată lungimea, ”Transalpina de Apuseni” va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

De asemenea, lucrarea presupune peste 23 de kilometri de fundații adâncite, ziduri de sprijin și peste 73 de kilometri de șanțuri de beton.

”Transalpina de Apuseni” va lega o serie de localități din Munții Apuseni: va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat și ajunge în Bucium Cerbu, aproape de Abrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax