Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată zona unde urmează să fie construit un nou cimitir, la Alba Iulia. Lucrările de descărcare arheologică, finalizate

Publicat

Un nou pas a fost făcut recent pentru construcția unui cimitir, în partea de Nord a municipiului Alba Iulia. Lucrările de descărcare arheologică a terenului au fost finalizate, au transmis pentru Alba24 reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei. 

Este vorba despre un teren aflat în zona turnătoriei Saturn (fosta Mecanica), care va avea acces din viitoarea centură de nord a municipiului ce va lega DN 1,  din giratoriul aflat în zona nodului rutier A10 Alba Iulia Nord, de DN 74, la Șard.  

YouTube video

Citește și VIDEO: Noua centură ocolitoare din partea de Nord a municipiului Alba Iulia. Imagini de pe traseul pe care va fi construită

Reamintim faptul că Primăria Alba Iulia a lansat miercuri, 12 aprilie, în consultare publică, elaborarea PUZ (Planului Urbanistic Zonal) pentru reglementare cimitir prin reconversie zona A1 – zonă de activități productive grupată în distincte specialități, în zona G2 – subzona cimitirelor. Proiectul este inițiat de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

Terenul propus pentru realizarea noului cimitir se află în zona de Nord a cartierului albaiulian Bărăbanț, în imediata vecinătate a Turnătoriei Saturn SA, pe marginea unui pârâu.

Noua centură de nord va „tăia” practic o parte din teren, aceasta urmând să fie „mascată” de o zonă verde prevăzută cu arbori.

De o parte și de alta a centurii sunt prevăzute două parcări pentru autovehicule, dar și o capelă și un sediu administrativ.

Cea mai mare parte a zonei propuse pentru cimitir se află în partea de Nord a terenului vizat. Pe laturile terenului sunt propuse drumuri și plaforme de acces, cu o lățime de 4 metri.

Accesul din viitoarea centură a municipiului se va face pe două drumuri, cu o lățime de 7 metri, pe latura de Est.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    luni, 24.04.2023 at 19:55

    LA CUCUIETU DIN VALE , CINE VA MERGE PANA ACOLO , BINE CA NU LA FACUT LA GALDA DE JOS

  2. pilu

    luni, 24.04.2023 at 21:08

    Păi nu aţi putut găsi în apropiere un deal în care să amplasaţi cimitirul, nu pe teren agricol ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax