Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO: Cum arunca gunoiul, unii cetățeni din Aiud. Imagini suprinse de camerele video ale Primăriei

Publicat

Aruncarea gunoaielor și depozitarea lor pe lângă containere nu reprezintă o noutate, este o practică des întâlnită, iar efectele se văd la aproape fiecare punct de colectare al gunoiului. 

Reprezentanții Primăriei Aiud au vrut să afle de ce este mult gunoi în jurul unei platforme de colectare a deșeurilor de pe o stradă din oraș. După ce au vizualizat înregistrările de pe o cameră video plasată în fața platformei, au aflat răspunsul: oamenii depozitează gunoiul lângă pubele și nu în ele. 

Pe pagina de Facebook, reprezentații primăriei au postat un video cu mai multe persoane care au aruncat gunoiul la întâmplare și au venit cu o serie de explicații.

Mai mult de atât, Primăria Aiud a anunțat că îi va identifica pe cei care au depozitat ilegal gunoiul.

”De ce este mizerie în jurul platformei subterane de colectare selectivă a deșeurilor de pe str. Sergent Hațegan? Ne-am uitat pe înregistrările video și vă prezentăm ce am observat:

Ora 06:53 – operatorul golește recipientele; (mai puțin cartonul, care este ridicat ulterior);

Ora 08:27 – primul cetățean depozitează lângă recipient gunoiul, deși era spațiu în container;

Ora 10:15 – al doilea cetățean depozitează lângă recipient gunoiul, deși era spațiu în container;

Ora 13:31 – un alt cetățean depozitează lângă recipient gunoiul, deși era spațiu în container;

Ora 17:38 – la această oră cetățeanul nici nu mai verifică dacă este spațiu în container, depozitează pe jos presupunând probabil că au verificat cei de dinaintea lui dacă este spațiu în container.

De regulă operatorul ridică deșeurile de două ori pe zi de la acest punct subteran de colectare selectivă. Dar le poate ridica și de zece ori pe zic dacă cetățenii nu respectă câteva reguli elementare de bună conviețuire – respectiv, depozitarea deșeurilor în mod legal.

Sunt în curs de identificare în vederea sancționării cetățenii care au depozitat ilegal deșeurile (lângă recipient).

Atunci când sesizați o astfel de problemă avem rugămintea să îi semnalați pe cei responsabili. Astfel disconfortul poate fi înlăturat cât mai devreme posibil. În acest caz Primăria municipiului Aiud nu a fost sesizată nici telefonic, nici via email, nici prin intermediul aplicației Aiud CityAlert și nici prin intermediul paginii de Facebook.

Fiecare dintre noi poate contribui la rezolvarea problemelor. Semnalând problema celor responsabili devenim automat parte a soluției. Deși nu aduce vizibilitate sau like-uri, recomandăm o astfel de abordare întrucât duce la rezolvarea problemei comunității mult mai rapid”, au scris reprezentații Primăriei Aiud pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gheorghe ursu

    marți, 12.10.2021 at 16:08

    Pe principiu, daca 2 oameni iti spun ca esti beat, te duci acasa si te culci, nu vi se pare domnu primarie ca solutia propusa de voi nu este buna?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax