Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum erau lăudate vinurile de Alba, într-o reclamă din perioadă comunistă la cel mai vechi hotel din România

Publicat

Vinurile produse în județul Alba sunt renumite la nivel național, dar și internațional, fiind premiate de-a lungul anilor la competiții internaționale. 

De asemenea, soiurile de vin produse în Alba erau lăudate și în perioada comunistă.

Mărturie stă o reclamă veche de aproape 60 de ani. Este vorba despre o reclamă făcută în anul 1965, pentru a anunța renovările făcute la cel mai vechi hotel din România, Împăratul Romanilor din Sibiu.

În reclamă, restaurantul hotelului este prezentat ca având în meniu ”vestita bucătărie sibiană” și ”vestitele vinuri de Târnave și Alba Iulia”.

Reclama a fost publicată recent, pe pagina de Facebook, Cineclic.


Potrivit site-ului unității de cazare, hotelul Împăratul Romanilor este cel mai vechi hotel din România.

Atestarea Hotelului Împaratul Romanilor se face în anul 1544, ca han așezat pe drumul care venea dinspre Țara Românească și care l-a gazduit, în anul 1714, pe regele Suediei în timpul periplului sau beligerant din Balcani.

Anul 1783 a adus schimbarea numelui în ‘’Împaratul Romanilor’’ ca urmare a vizitei împăratului Habsburg Joseph al II-lea. Hanul se extinde, în 1857, Magistratul a cumpărat Casa Wayda, pentru suma de 25.000 de guldeni, intenția fiind extinderea hanului.

În 1891 se va decide demolarea vechiului edificiu şi înlocuirea acestuia cu unul modern care să se alinieze la cerinţele vremii. Noua clădire va fi inaugurată în 7 septembrie 1895, fiind construită vis a vis de vechea locație, demolată și ea (aici fiind construită Comenduirea armatei austro – ungare), pe locul unde își avea prăvălia Constantin Hagi Popp și Compania Grecească.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax