Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Cum explică șeful ISJ Alba, Cornel Sandu, faptul că doar un absolvent din județ a obținut media zece la Bacalaureat

Publicat

În județul Alba, la examenul de Bacalaureat 2023 a existat o singură medie de zece, notă obținută la Colegiul ”Avram Iancu” din Câmpeni.

Inspectorul general al ISJ Alba, Cornel Sandu a precizat într-o conferință de presă motivele pentru care acest fapt este posibil. 

Explicațiile acestuia vin după ce reporterul alba24.ro l-a întrebat cum comentează situația, în condițiile în care elevi de zece la clasă nu iau nota maximă la Bacalaureat. 

Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă susținută vineri, 7 iulie, la sediul PNL Alba.

Întrebat de ce a existat doar o medie de zece în 2023, în condițiile în care sunt elevi care au note maxime la clasă, în anii de școală, Cornel Sandu a explicat:

”Nu cred că sunt foarte mulți care au media 10 în liceu. Media 10 la matematică, că asta o predau eu și nu o au foarte mulți, acel 10 poate fi orice notă de la 9.50 în sus.

Adică eu dacă îi dau lucrare și i-am dat 9.60, eu în catalog îi trec 10 și media se face 10. Ori la examenul de Balcalaureat în momentul în care îi corectez lucrarea și i-am dat 9.90 și altul îi dă 10, media este 9.95 și rămâne 9.95”, a precizat Cornel Sandu.

De asemenea, întrebat dacă în unele licee sau colegii notele, la clasă, pot fi mărite de profesori pentru a menține un nivel ridicat al unității de învățământ, Cornel Sandu a completat:

”Nu neapărat, pentru că dacă am avea curiozitatea să ne uităm mai ales la liceele de care am vorbit (n.r. liceele și colegiile de prestigiu din județ) notele la Bacalureat sunt mai mari decât notele la clasă.

Dar prin simplul fapt cum se face media. La clasă se rotunjește la 50 % la Bacalaureat nu se rotunjește. Dacă s-ar rotunji și la Bacalaureat toate notele de la 9.50 să devină 10 ia vedeți câți de zece am avea”, a mai declarat acesta.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax