Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum facem diferența dintre un actor și un participant la un reality show. Răspunsul organizatorilor Galei HOP la Alba Iulia

Publicat

Într-o societate în care expunerea media este la un singur video distanță, se poate înfiripa ideea, ca oricine poate fi actor. Fie actor de teatru, sau chiar de film.

Iar o mare parte din astfel de gânduri și idei izvorăsc în urma unor reality show-uri. Emisiuni în care oameni fără pregătire teatrală joacă un rol, într-o situație dată. Sunt emisiuni de divertisment, care pot inocula ideea că oricine poate fi actor. 

Reporterii alba24.ro au vrut să afle de la oamenii de teatru, care este și mai ales cum se poate face diferența între un actor și un participat la un reality show. Iar răspunsul a fost unul simplu: educația. 

În timpul conferinței de presă de la deschiderea Galei HOP 2024 reporterul alba24.ro, le-a pus o întrebare celor prezenți pe scenă: Cum facem diferența dintre un actor și o persoană care participă la un reality show.

Primul care a răspuns a fost directorul artistic al galei, Erwin Șimșensohn, care a pus accentul pe educația, în timp, a omului din societate. Mai exact a vorbit despre percepția omului care calcă într-o sală de teatru, regulat, și singur va vedea diferența.

Educație prin acces la evenimente culturale de calitate

”Nu trebuie să le arătăm noi, oamenii vor percepe. Oamenii vor percepe aceste diferențe odată ce există o educație. Iar educația lor se face prin participarea la evenimente de calitate, accesul la produse culturale de foarte bună calitate.

Asta este răspunderea noastră, a managerilor culturali, a operatorilor culturali de a le oferi produse de calitate și produse cu adevărat valoroase.

Oamenii având acces și participând la evenimente de asemenea fel vor înțelege și vor începe să perceapă. Vor începe să facă diferențe așa cum spuneam, vor începe să aibă repere valoroase.

Oamenii nu au nevoie să le arăți cu degetul, asta e bun, asta e rău. Oamenii au capacitatea să discearnă, dar pentru asta au nevoie să vădă și cum este altfel.

De asemenea, Aura Corbeanu, directorul executiv al galei, a precizat că educația culturală trebuie să înceapă din școală. Dar că acestea trebuie începute de către autoritățile locale sau naționale.

Acesta a pus accentul pe educația prin teatru, dans, muzică, tot ceea ce înseamnă cultură.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate