Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum funcționează sistemul de supraveghere video al Poliției Locale Alba Iulia: Recunoaște culoarea și marca unei mașini

Publicat

Toate mașinile de culoare roșie care au intrat și au ieșit într-o zi din Alba Iulia. Câte persoane au vorbit la telefon în timp ce conduceau la intrarile în oraș, câte BMW-uri, sau Dacii, sau Audi, au intrat și ieșit din oraș: toate aceste date, alături de multe altele sunt disponibile Poliției Locale din Alba Iulia. 

Mai exact, la sediul instituției se află amenajat un centru de supraveghere, un sistem inteligent, ce este conectat la 73 de camere video dintre care 60 sunt fixe și 13 sunt camere rotative. 

De la un birou, în timp, real, polițiștii locali de serviciu pot vedea ce se întâmplă pe camerele respective.

Momentan 73 de camere video sunt puține și nu acoperă decât câteva zone ale orașului. Sunt montate camere video la mai multe parcuri de joacă din oraș, la toate ieșirile și intrările din oraș, în zone în care se depozita ilegal gunoiul, pe o parte din Parcul Unirii și în alte câteva puncte din oraș.

Toate camerele sunt legate la un soft, un program, care are multiple funcții și poate recunoaște de la culoarea unui autovehicul, marca acestuia sau chiar dacă șoferul vorbește la telefon în timp ce conduce.

Spre exemplu, în data de 31 august, pe la trei puncte de intrare din Alba Iulia au fost surprinși într-o zi peste 500 de șoferi care vorbeau la telefon.

Inspectoratul Județean de Poliție Alba nu dispune de un asemenea sistem, însă printr-un protocol, pot accesa și ei sistemul Poliției Locale Alba Iulia.

Dacă polițistul local de serviciu observă ceva pe camerele de supraveghere acesta anunță mai departe, ceea ce se întâmplă, iar un echipaj se deplasează în zonă.

De asemenea video-urile sunt salvate și pot fi folosite pentru identificarea unor elemente care sunt de interes pentru autorități într-o anchetă.

Primarul Gabriel Pleșa a precizat că pe în viitor vor mai fi achiziționate camere video care vor fi montate în diferite părți ale orașului și automat conectate la sistemul inteligent de supraveghere.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax