Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum justifică deputatul Călin Potor ultimul loc în TOPUL parlamentarilor de Alba. „Nu m-am agitat să fac mai multe”

Publicat

YouTube video

IMG_1062_wmDeputatul PSD Alba, Călin Potor este parlamentarul din județ cu cele mai puţine iniţiative legislative, având doar 11 astfel de propuneri și câteva zeci de lucrări de cuvânt în plen. Cu toate astea, Potor și-a anunțat intenția de a candida din nou pentru un fotoliu în Parlamentul României, declarând că se află pe locul 2 pe liste PSD, cel mai probabil după Ioan Dîrzu. Potor spune că pentru el contează calitatea, nu cantitatea atunci când vine vorba de inițiative și că nici nu s-a agitat să facă mai multe. 

Se apropie campania electorală pentru alegerile parlamentare, iar acest lucru se vede în aparițiile tot mai dese ale politicienilor, în special ale celor de la PSD. După ce a luat un procent de 17,78% la alegerile locale, Călin Potor și-a luat „liber” de la aparițiile în presă, până astăzi, când a reapărut în peisaj pentru a anunța că vrea un nou mandat de deputat.

Al doilea mandat, 2012-2016, nu a fost unul prea productiv pentru Potor. Fostul candidat PSD la alegerile locale își justifică lipsa de activitate din parlament spunând că nu contează cantitatea, ci calitatea. Totuși, în perioada 2012-2013 nu a semnat vreo inițiativă, iar din 2014 până în prezent are 11, din care doar 4 se referă la domeniul pe care spune că îl stăpânește, „sănătatea”.

„Munca în parlament este o muncă de echipă. Mi-ar fi foarte ușor să semnez sau să contrasemnez tot ce face Ioan Dîrzu. Nu cred că lucrul ăsta ar fi benefic, să fiu unul dintre cei care se leagă de inițiativa pe care o face Ioan Dîrzu. Eu rămân să îmi fac treaba acolo unde trebuie să fac și unde știu, în Comisia de Sănătate, ăsta este rostul meu. Eu sunt medic, acolo trebuie să îmi fac treaba. Cantitatea nu mai rămâne din punctul meu de vedere un etalon. Într-adevăr, unora le place să adune mere cu pere, să scadă prune de acolo, să tragă linie și să spună ăla e bun și ala e rău. Eu cred că trebuie să discutăm de calitate. (…) Nici nu m-am agitat să fac mai multe. Ce să fac, să schimb legea sănătății?”, spune Potor.

Nu doar că nu a venit cu propuneri, Potor nici nu a avut vrea multe de comentat în acest mandat și are 34 de luări de cuvânt, 31 de declarații politice, 37 de întrebări și interpelări și nicio moțiune semnată.

Dacă Potor spune că ia drept un criteriu cantitatea, colegul său de partid, Ioan Dîrzu, punctează la acest capitol și are 140 de inițiative legislative, din care 24 au devenit și legi.

Deși diferența dintre cei doi colegi de partid este una vizibilă, se pare că nu va conta la parlamentarele de anul acesta, deoarece atât Dîrzu cât și Călin Potor vor fi prezenți pe listele PSD Alba.

Inițiativele semnate de Călin Potor:

12.04.2014: (120 de deputați și senatori) : Propunere legislativă pentru abrogarea art.276 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal

29.03.2016: (25 de senatori și deputați): Propunere legislativă privind instituirea Zilei Funcţionarului Public

07.04.2014 ( 334 de senatori și deputați): Propunere legislativă privind revizuirea Constituţiei României

07.06.2016: (39 de senatori și deputați): Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii

07.06.2016: (107 senatori și deputați): Propunere legislativă privind măsurile de prevenire şi control a tuberculozei

29.04.2015: (219 senatori și deputați): Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.459 din 25 iulie 2013

12.10.2015: ( 31 de deputați): Propunere legislativă pentru crearea şi desfăşurarea unui mecanism de donaţii benevole private, care să colecteze fonduri utilizabile exclusiv în dotarea logistică a MApN

19.05.2014: (143 deputati+senatori): Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal

15.06. 2015: (12 deputați): Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

02.09.2015: (22 de deputați și senatori) Propunere legislativă privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R” S.A., în domeniul public al Oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Teiuş, judeţul Alba

17.05.2015: (24 de deputați și senatori) Propunere legislativă pentru completarea art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

VEZI:  TOPUL parlamentarilor de Alba. Cât de harnici au fost deputaţii, după patru ani de mandat. Iniţiative legislative, interpelări, moţiuni

YouTube video

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

HOROSCOP 8-14 august: Săptămâna va aduce liniștirea lucrurilor și lecții pentru cei rebeli. Care este ziua cea mai „electrizantă”

Publicat

Este săptămâna care va aduce liniștirea lucrurilor și lecții pentru cei rebeli. Va scoate la suprafață tendința de a dramatiza la unii și va ”învăța minte” pe cei cărora le place să tragă de timp.

Cei care nu sunt hotărâți și cei care nu știu să iubească au și ei lecții în acest interval! 

Pe 11 August, una dintre cele mai ”electrice” zile ale săptămânii, vom simți cu toții mari schimbări. Și de energie și de stare și de pofte. Luna plină în Vărsător va răscoli această axă: Leu – Taur – Scorpion – Vărsător, iar următoarele 2 săptămâni vor fi pline de decizii.

Femeile vor fi mult mai orgolioase sau mai agresive, începând cu aceeași dată și tot ele vor încerca să domine.

Manifestările artistice, spectacolele vor fi bine cotate și vor reveni între plăcerile noastre pentru următoarele 3 -4 săptămâni.

Horoscop 8-14 august: Berbec

Luna ta plină va fi despre maturizarea proiectelor tale și de coerența ta în împlinirea scopurilor pe care ți le-ai propus de ceva vreme.

Nu pierde timpul doar la distracție sau cu prietenii, ci vezi mai atent ce dorești de la viitorul tău. Posibilă cotitură importantă!

Horoscop 8-14 august: Taur

horoscop taur

Multă încordare și multe confruntări pentru tine în această săptămână. Fii atent la evoluția ta și fă mai multe pentru a evolua.

Ieșirea din confort va fi premiată, iar rigiditatea îți va aduce lecții mari. Familia are nevoie de tine.

Horoscop 8-14 august: Gemeni

horoscop gemeni

Veți fi mai mulțumiți de calitatea dialogurilor voastre și mai deschiși în vorbire. Multe satisfacții își vor face loc în mintea voastra.

Pentru cei care au tras de timp în privința unui drum, se va produce o schimbare majoră!

Horoscop 8-14 august: Rac

horoscop rac

Soluțiile la probleme nu vor întârzia să apară. Pentru următoarele 2 săptămâni vei ieși din multe încercări!

Atenție să nu fii mână largă la cheltuieli și adună-te să poți rezolva cât mai repede ceea ce îți doreai să rezolvi de luni bune sau de ani!

Horoscop 8-14 august: Leu

horoscop leu

Astrele sunt prietenele tale în această perioadă. Doar nu dramatiza și evită despărțirile, mai ales dacă orgoliul te împinge.

Vrei să pui la punct viața de cuplu și să dai o lecție persoanei iubite. Vezi totuși să nu fii prea acid!

Horoscop 8-14 august: Fecioară

horoscop fecioara

Dacă ai avut unele probleme de sănătate în ultima perioadă, ele încep să se stingă și îți recapeți forma.

Dar peste toate este momentul în care trebuie să îți refaci bateriile și să te încarci bine cu energie pozitivă!

Horoscop 8-14 august: Balanță

horoscop balanta

Luna plină îți va face curat în viața emoțională. Probabil că vrei să îți alegi mai cu atenție prietenii.

În plus, pentru tine distracția se încheie și trebuie să te apuci serios de treabă! Ai de ales!

Horoscop 8-14 august: Scorpion

horoscop scorpion

Lecții de personalitate și multe de adus la zi și pentru tine. Vrei să fii mai respectat și vrei mai multă onoare.

Dar pentru asta trebuie să ieși de pe fundul lacului la suprafață și să te expui la lumină, să fii la propriu și la figurat în ”lumina reflectoarelor”!

Horoscop 8-14 august: Săgetător

horoscop sagetator

Ai stat prea relaxat în sinea ta și ai lăsat de azi pe mâine cam multe. Trebuie să pui punctul pe ”i” în mai multe discuții și să iei atitudine.

Nu renunța încă la vacanță! Drumurile sunt cele mai bune prietene pentru tine!

Horoscop 8-14 august: Capricorn

horoscop capricorn

Investițiile și cheltuielile te trag de mânecă. Trebuie să lași banii să circule și să îți dai voie să ieși din zgârcenie!

Ai de făcut multe plăți întârziate și nicicum nu trebuie să mai tragi de timp.

Horoscop 8-14 august: Vărsător

horoscop varsator

Multe îți vor fi potrivnice și ai senzația că ești copleșit de reproșuri și de nemulțumiți! Posibil să fie undeva la mijloc dreptatea și să trebuiască să te schimbi cu adevărat!

Sau dacă nu vrei să te schimbi, măcar să evoluezi! Luna plină te muștruluiește bine tocmai pentru a te pune la transformări!

Horoscop 8-14 august: Pești

horoscop pesti

Dacă poți să ieși din tiparele trecutului, atunci luna plină va fi prietena ta. Fie ai o perioadă de recentrare și de revenire, fie o perioadă de probleme de sănătate!

Ai nevoie să ieși și tu din ”trasul de timp” pentru a te proteja de autosabotaj, mai ales!

Horoscop realizat pentru cititorii Alba24, de astrolog Maria Sârbu

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE FOTO INCENDIU la Bistra. Un bărbat, scos din flăcări de polițiști. Focul a mistuit o casă, o anexă și un adăpost de animale

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 15:40, în localitatea Bistra – Valea Dobrii. Flăcările au mistuit o locuință, o anexă și un adăpost de animale.

Până la momentul sosirii pompierilor, un bărbat de aprox. 50 de ani a fost scos din flăcări de polițiști. Acesta a suferit arsuri de gradul 2, respectiv gradul 3 pe 35% din suprafața corpului.

UPDATE, ora 21:15 – Potrivit ISU Alba, incendiul este lichidat.

Forțele prezente la locul producerii evenimentului încă lucrează la înlăturarea efectelor negative produse de incendiu.

Au ars:

  • o casă de locuit – aprox. 70mp;
  • un adăpost de animale – aprox. 40 mp;
  • o anexă gospodăreasca- aprox. 20mp.

Până la momentul ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării, o victimă de sex masculin, aprox. 50 ani, a fost extrasă din locuință, de către echipajul IPJ prezent la fața locului.

Victima a suferit arsuri de gradul 2, respectiv gradul 3 pe aprox. 35% suprafața corpului.

UPDATE, ora 16:15 – Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă la o casă de locuit și o anexă gospodărească. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești și la nivelul acoperișului locuinței.

La momentul de față se lucrează la localizarea incendiului.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Bistra – Valea Dobrii.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de furtună în Alba, până la ora 22:00. Averse, descărcări electrice și vijelii

Publicat

Meteorologii au emis duminică seara o atenționare Cod Galben de furtună valabilă în mai multe zone din județul Alba, între orele 21:00 și 22:00.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin și Cut.

Se vor semnala averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Suntem tot mai puțini: Șapte comune din Alba au pierdut peste jumătate din populație, în ultimii 30 de ani

Publicat

Șapte comune din județul Alba au rămas fără mai bine de jumătate din populație, în ultimii 30 de ani. 

La nivel național sunt circa 10 localități care au pierdut cel puțin 70% din populație, în perioada 1992 – 2022, scrie Hotnews.ro.

De asemenea, în peste 30 de localități din România locuiesc acum cu 60-70 % mai puțini oameni, iar în total, în peste 3.200 de așezări din țară populația s-a împuținat.

TOP localități din Alba care au pierdut cei mai mulți locuitori în perioada 1992 – 2022:

  • Râmeț: – 56,79 %
  • Mogoș: – 56,43 %
  • Întregalde: – 54,59 %
  • Ceru-Băcăinți: – 54,55 %
  • Ohaba: – 54,35 %
  • Ocoliș: – 52,65 %
  • Crăciunelu de Jos: – 50,75 %

La nivel național, în ultimii 30 de ani, primele 100 de localități care au pierdut cei mai mulți locuitori au rămas în total fără echivalentul populației unui județ mai modest (de circa 300.000 de locuitori).

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax