Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Mașină solară realizată la UTCN Cluj-Napoca, la un concurs în Australia. Vehiculul a parcurs deja 300 de kilometri

Publicat

Mașină solară realizată la UTCN Cluj-Napoca: o mașină solară, construită de o echipă de studenți și profesori de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, concurează la competiția World Solar Challenge (WSC), în Australia.

Reprezentanții UTCN au postat o filmare în care precizează că primii 300 de kilometri au fost deja parcurși. ”Arată bine pe șosea” au transmis aceștia. 

Mașina solară a trecut de toate testele de la WSC, calificându-se în faza finală.

Vehiculul cu 3 roți va parcurge, în premieră, 3.200 de km în Australia, pe autostrăzi și prin deșert. Mașina este alimentată exclusiv cu energia primită de la Soare, scrie Cluj24.ro.

Mașină solară realizată la UTCN Cluj-Napoca: ce specificații are vehiculul

Vehiculul solar are propulsie electrică și caroserie de fibră de carbon, este ultraușor și cântărește în jur de 200 de kilograme.

Alimentarea se face pe bază de panouri fotovoltaice care ocupă aproape 5 metri pătrați din suprafața mașinii.

Viteza maximă a mașinii este în jur de 80-90 de km pe oră, dar la competiție vehiculul se va deplasa cu o viteză medie de 65 de km pe oră, ținând cont că va trebui parcursă o distanță de 3.200 de km, între Darwin și Adelaide”, a spus conf. univ. Ștefan Breban, coordonator al echipei UTCN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 26.10.2023 at 18:27

    Nici nu-ţi vine să crezi că şi românii fac lucruri care pot să concureze cu marile firme, care dau bani grei pentru asta. Bravo lor şi succes !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax