Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum s-a votat în cea mai pustie comună din România. Alegeri în localitatea cu cea mai mică populație din județul Alba

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHh3Ryww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Alegeri în comuna cu cei mai puțini locuitori din Alba, Ceru Băcăinți. Aproximativ o jumătate dintre cei 260 de locuitori cu drept la vot (dintre cei 280 câți sunt în total) vin la fiecare scrutin.

Unii sunt nevoiți să străbată distanțe de până la 11 kilometri, dar asta, spun ei, nu îi împiedică să își facă datoria. 

Pe strada principală a satului, nu este aproape nimeni. Deși vremea este frumoasă și soarele strălucește, afară se simte aerul rece de munte. Oamenii nu sunt de găsit. Nici nu este de mirare, având în vedere că raportat la suprafața comunei, există un om la peste 20 de hectare.

Doar doi polițiști sunt la datorie, în zona secției de votare din comună. Înăuntru, ghemuiți în jurul meselor, într-o cameră încălzită de o teracotă masivă, membrii comisiei așteaptă ”al doilea val”, după cel de dimineață. Până după prânz, votaseră 40 de persoane, dintre care 12 pe liste suplimentare.

Oamenii vin de la kilometri întregi, din satele răspândite pe după pădurile care se văd de jur împrejurul satului.

Unul dintre membrii comisiei, care a fost și primar, spune că de obicei vin cam jumătate dintre locuitorii cu drept de vot, adică aproximativ 130 de oameni.

Cele zece sate ale comunei sunt răspândite pe suprafața de aproximativ 5.900 de hectare a comunei. Un calcul simplu arată că densitatea populației este apropiată de cea înregistrată în unele dintre cele mai depopulate zone din lume: un om la peste 21 de hectare.

Oamenii spun în general că așteaptă de la noul președinte, oricine ar fi el, ”să fie mai bine” și să facă lucruri bune pentru țară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax