Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cum să gătești curcan ca la Ziua Recunoștinței. Video-rețetă tradițională, de la Ambasada SUA

Publicat

YouTube video

De Ziua Recunoștinței, Ambasada SUA s-a decis să posteze o rețetă tradiționale americană de curcan. ”De Ziua Recunoştinţei, colegii noştri Katie şi Lee ne-au arătat cum pregătesc curcanul la cuptor, după o reteţă americană tradiţională” a postat Ambasada pe contul de facebook, alături de un video explicit. Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește (tradițional lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei. În Statele Unite majoritatea afacerilor (în afară de magazine) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving pentru a permite angajaților să se reunească, cu familia.

Reţeta William Sonoma de saramură cu zahăr brun

  • 2 ½ ceşti de sare Kosher (grunjoasă, fără iod)
  • 2/3 de ceaşcă zahăr brun light
  • 1 lingură de boabe de piper
  • 4 litri de apă
  • 5,5 litri de apă cu gheaţă
  • 1 curcan de 7-8 kilograme, spălat

Într-o oală mare se amestecă la foc mare sarea, zahărul brun, boabele de piper şi 4 litri de apă.  Se dă în clocot şi se lasă pe foc, amestecând timp de circa trei minute, până se dizolvă sarea şi zahărul. Se ia amestecul de pe foc, se transferă într-un vas mare şi se lasă la răcit circa o oră, până saramura devine călduţă. Se adaugă apoi 1,5 litri de apă cu gheaţă.

Se introduce curcanul într-o pungă sau într-un vas mare, se toarnă saramura şi restul de apă cu gheaţă, recipientul se închide ermetic şi se pune la frigider pentru 6-24 de ore.

Pregătirea curcanului

  • 1 ceaşcă de unt moale, rupt în bucăţi
  • 2 linguriţe de cimbru proaspăt tocat şi 15 crenguţe de cimbru
  • 2 linguriţe de rozmarin proaspăt tocat şi 5 fire de rozmarin
  • 2 linguriţe de salvie proaspătă tocată şi 5 crenguţe de salvie
  • 1 ceapă tăiată în sferturi
  • 1 lămâie tăiată în sferturi
  • Piper
  • Folie de aluminiu
  • Tavă
  • Grătar sau morcovi pentru a acoperi fundul tăvii

Se încălzeşte cuptorul în prealabil la 220°C. Curcanul se scoate din frigider cu 2 ore înainte de gătire, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se pregăteşte untul cu mirodenii, amestecând jumătate din cantitatea de unt cu plantele aromatice tocate. Se scoate curcanul din saramură şi se spală sub jet de apă rece. Se tamponează cu prosoape de hârtie la exterior şi în interior până când este complet uscat.

Cu untul cu mirodenii se unge carnea (porţiunile de sub piele), iar cu untul fără mirodenii se unge partea exterioară a curcanului. Se aşează curcanul în tavă, pe grătar. Dacă tava nu are grătar, puteţi pune câţiva morcovi pe fundul tăvii.

Se condimentează interiorul curcanului cu piper după preferinţe. Se umple curcanul cu ceapa, lămâia şi crenguţele de plante aromatice.

Se introduce curcanul în cuptor şi se lasă 20 de minute, apoi se scoate tava şi se reduce temperatura la 180°C. Se acoperă curcanul cu folie de aluminiu. Dacă aveţi un termometru bun pentru friptură, introduceţi-l în zona cea mai groasă a pieptului de curcan şi puneţi din nou tava la cuptor.

Timpul de gătire este de circa 13-15 minute pentru fiecare 450 de grame, iar temperatura indicată de termometru ar trebui să ajungă la 71°C. Procesul de gătire va continua şi după scoaterea din cuptor. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu sau cu un capac şi lăsaţi-o 30 de minute să se odihnească pentru a păstra carnea suculentă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax