Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum să ne ferim de excesele culinare cu ocazia Sărbătorilor de Paște. Sfaturi de la medicul Olimpia Roșca din Alba Iulia

Publicat

Sărbătorile pascale vin pe lângă partea spirituală și cu partea culinară, cu mese bogate, cu multe feluri de mâncare asezonate cu băuturi alcoolice din plin. 

De la platouri cu aperitive, friptură de miel, ouă roșii, cozonac, drob, salate, prăjituri și până la pască și cozonac, toate se găsesc de cele mai multe ori pe mesele românilor. 

De asemenea nu lipsește vinul, berea, țuica, pălinca și băuturile spirtoase. De cele mai multe ori consumul în exces de alimente și băuturi alcoolice, duce la probleme medicale care pot strica sărbătorile.

Medicul de familie, Olimpia Roșca din Alba Iulia, a explicat pentru alba24.ro cum să ne ferim de excesele culinare și ce să facem totuși dacă depășim măsura la masă.


În primul rând să nu mănânce tot la o masă, explică medicul. Să consume alimente în mod moderat și dacă să consume fructe, salate și legume de sezon la fiecare masă.

Cele mai importante recomandări ale medicului sunt: mâncarea cu moderație, oamenii să respecte pauzele de 3 – 4 ore între mese să se consume fructe, lichide, și mai ales să nu consume alcool în exces.

Totuși, dacă apar probleme digestive, mai ales la cei care au ținut post, iar apoi au mâncat cu poftă, să aibă la îndemână medicamente de tipul No-spa, colebil sau triferment și să le folosească pentru a  ameliora simptomele apărute.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax