Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum se conduce Renault Megane E-Tech pe străzile din Alba Iulia. Ce dotări are mașina electrică de 50.000 de euro

Publicat

Atinge suta de kilometri în 7,4 secunde, are o autonomie de până la 450 de kilometri și o putere a motorului de 160 kilowați sau 220 de cai putere. Este modelul sută la sută electric al celor de la Renault, Megane E-Tech. 

Vârful de gamă cu toate dotările incluse ajunge și până la 50.000 de euro, dar prin Programul Rabla, o variantă de bază poate fi achiziționată la suma de 23.000 de euro. 

Citește și ALBA GREEN ENERGY: Târg de panouri solare, soluții pentru eficiență energetică, test drive cu mașini electrice. PROGRAM

Am vrut să vedem cum se comportă pe străzile din Alba Iulia și am avut această ocazie sâmbătă, 1 octombrie, la „Alba Green Energy”, un târg pentru soluții în energie verde și eficiență energetică.

Andrei, reprezentantul Renault Alba Iulia ne-a prezentat dotările mașinii dar și cum se comportă pe străzile din Alba Iulia într-un scurt test drive.

Mașina care poate fi testată în aceste zile este vârful de gamă, ”iconic”. Din fața Casei de Cultură a Sindicatelor și până în centrul orașului, Andrei ne-a vorbit despre mașină.

Automobilul are peste 26 de sisteme inteligente de asistență la condus și un portbagaj de 440 de litri. De asemenea are și asistent Google integrat.

Sistemul de navigație este unul în timp real, fiind vorba despre un parteneriat dintre Google și Renault, iar hărțile se actualizează automat. De asemenea, pot fi instalate și programe de trafic, gen Waze.

Un alt aspect important al asistentului Google este acela că doar printr-o comandă vocală se pot schimba funcțiile de condus. De asemenea, îți poate arăta stațiile de încărcare de pe traseu, constul stației, dacă sunt ocupate sau nu stațiile, dar și timpul de încărcare la stația respectivă.

Spre exemplu, cu o autonomie de 450 de kilometri, un drum Alba Iulia – București poate fi făcut fără nici o încărcare, iar un drum până la mare Alba Iulia – Constanța poate fi realizat cu o singură încărcare de 30 de minute.

Potrivit renault.ro, versiunea EQUILIBRE E-TECH 40, 130 cp, are în echipare: proiectoare ceață (LED), airbag-uri tip cortină fată și spate, alertă oboseală șofer (Driver Drowsiness Alert), Automatic Emergency Braking  (AEB) cu protecție pietoni și ciclisti, geamuri electrice față și spate, cu impuls, sistem multimedia OpenR Link cu sistem audio Arkamys Classic, 4 difuzoare (2Bo 2Twi); afișaj de bord 12,3” high spec și ecran multimedia 9”.

Versiunea TECHNO are un preț de pornire de 40.900 de euro, TVA inclus și are în plus aer condiționat automat (două zone) cu senzor de umiditate, ciclu purificare aer, scaun șofer reglabil pe înălțime cu ajustare lombară electrică, sistem multimedia OpenR Link, navigație, servicii Google, sistem audio Arkamys 6 difuzoare (2Bo 2Twi 2Bi), afisaj de bord high spec 12,3”, ecran multimedia 12”, lumină ambientală MultiSense: 48 lumini ambientale, adaptive, tapițerie mixtă piele/material textil reciclat ELZA REC Mottled Grey.

Cu un  preț de pornire de  45.400 de euro, TVA inclus, versiunea ICONIC, vârf de gamă, are scaune ajustabile electric pentru șofer și pasager, cu reglaj lombar, masaj și memorarea pozitiei, sistem multimedia OpenR Link 12″: navigație, servicii Google, sistem audio premium Harman Kardon 9 difuzoare (4 Bo + 4 Twi + 1 SW) și tapițerie piele Riviera Titanium Black.

Noul Megane E-TECH Electric este disponibil în șase culori: Rafale Grey, Schist Grey, Midnight Blue, Flame Red, Dymond Black și Glacier White. Pentru o notă mai personală, poate avea și un finisaj în două tonuri, având acoperișul, montanții și – în funcție de finisajul ales – protecția oglinzii laterale în: Schist Grey, Diamond Black, Glacier White sau Warm Titanium.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    sâmbătă, 01.10.2022 at 21:48

    o mare tapa , polueaza mai mult decat una pe combustibil , si mai scumpa decat una clasica :)) masinii pentru fraieri

    la sub -15 grade si la +35 grade scade autonomia foarte mult , la una clasica nu e asa 😉

    Pret corect pentru o masina electrica full ar fi maxim 15000 euro !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax